Oude vehikels, het is een onderwerp dat wij nooit kunnen negeren.

Toen we via Facebook de eerste aankondigingen van deze expositie van klassieke auto's zagen, waren we met drie broers direct enthousiast. Helaas was de jongste broer dat weekend verhinderd, dus ging ik met mijn broer Sjef op pad. We hadden er zin; in oude auto's, oude motoren, we zijn vaak op pad naar dit soort evenementen. Deze expo in Gent hadden we nog nooit bezocht. Ik had dan ook al snel via de site tickets gekocht. Mijn auto had ik op donderdag al volgetankt en op de zaterdag 15 februari meldde ik me al om half negen in de ochtend bij Sjef in Steenbergen. Als vanouds had hij de dropjes voor onderweg bij en we konden op pad.

Bergen op Zoom - Gent is slechts 100 kilometer en het verkeer zat mee, zelfs op de ring van Antwerpen. We reden dan ook al om kwart voor tien het parkeerterrein op. Om 10:00 uur stonden we dan ook al in de eerste van drie zalen.

De verzameling auto's was indrukwekkend. De opstelling was ruim, dus je kon op je gemak de auto's van alle kanten bekijken. De variatie was geweldig. Je zag de superauto's, de auto's waar je als kind al van droomt. Maar dat oude Opeltje, de Volkswagen Kever, of die Alfa Sud; ze stonden er ook allemaal. Zo viel een prachtige Ford Granada 2.000 op vanwege zijn onberispelijke staat. Hij bleek nog van de eerste eigenaar te zijn. De man die er op paste had er zelf ook een. De oude versleten dieselmotor had hij verwisseld met een turbodiesel uit een Sierra. Hij vertelde dat hij er ondertussen meer dan een half miljoen kilometers mee gereden had: 'Overal waar Ford een dergelijk evenement houdt, daar rijden wij heen.' Een echte liefhebber dus en daar waren er veel meer van hier in Gent. Een prachtige Cabrio Mercedes vanuit de 2e Wereld Oorlog trok ieders aandacht. De man die er naast zat wist te vertellen dat er maar een kleine 600 van gemaakt waren, een uniek exemplaar dan ook.

Zo slenterden we door drie zalen vol prachtige auto's. Foodtrucks, antieke auto's tot vehikels tot de jaren '70 à '80. Je oog werd telkens weer door een ander pareltje getrokken. Dan waren er ook heel veel stands met allerlei accesoires, modelauto's en wat niet meer. We hebben genoten van een prachtige expositie. Dit is er een die we in de toekomst zeker nog een keer gaan bezoeken.