Stikstéénmerakelsprachtig - Een presentatie bij Arsis luidde het jaar voor mij in.

Ik mocht namelijk op 10 januari iets vertellen over mezelf als schrijver, waarna ik een presentatie gaf over mijn boek Dossier Doel. Het zou de aftrap worden voor een druk en roerig jaar. 

Begin februari werd ik gevraagd naar Hardenberg te komen voor een radio interview bij Omroep NOOS. "Boeken met Michel" heette het programma, waarin ik in een vol uur mocht vertellen over mijn boek Dossier Doel. Heel leuk ook om nauwelijks vier dagen later in Den Enghel mijn Vastenavendboek en mijn derde gedichten/foto bundel mocht presenteren.  Een paar maanden later mocht ik mijn thriller Dossier Doel presenteren in Boekhandel De Kaft te Gent.

Ondertussen deed ik weer frequent mee aan schrijfwedstrijden poëzie en proza, hierbij geraakte ik wederom enkele keren in uit te geven bundels. Dat aantal loopt ook al fiks op. Een bijzondere was wel een wedstrijd te Enschede, waarbij ik een van de tien genomineerden was. De jury koos mij niet tot de top drie, maar veel mensen uit het publiek gaven aan dat ze mijn verhaal het mooiste vonden en dat zou nog een staartje krijgen. 

Ondertussen bleef ik het hele jaar schrijven, was aanwezig op de Bourgondische Krabbenfoor en zette me in voor de oprichting van een Schrijversgilde der Lage Landen. Ik raakte in contact met Canadese militairen. Het contact van juli leidde tot het geweldige nieuws dat mijn oorlogsroman "In de Schaduw van de Waarheid" vertaald wordt naar het Engels. Het contact van oktober leidde tot mooie verhalen en een mooi contact. Oktober was sowieso ook een mooie maand, want mijn oorlogsboek werd tevens overhandigd aan Prinses Margriet, waarbij ik ook een mooie bedankmail mocht ontvangen. Kortom een hectisch jaar.

Zeker ook weer met veel swung toen ik mijn negende pennenvrucht uitgaf, een bundel korte verhalen met de titel "Woordenstreken" Een hartstikke leuke presentatie in Schenklokaal Prins Heerlijk zorgde voor een mooi feestje. 

2019 eindigde met een pracht bericht. Naar aanleiding van mijn bijdrage aan de wedstrijd in Enschede, en de bevindingen vanuit het publiek waaronder de voorzitster van de organisatie die 75 jaar bevrijding zowel in Duitsland als wel Nederland in evenementen wegzet, werd ik gebeld vanuit Duitsland. Of mijn verhaal opgenomen mocht worden in een internationale bundel, Duits- en Nederlandstalig, met als thema: Vrede over de grenzen heen. Deze bundel is vanaf nu beschikbaar in alle Duitse en Nederlandse boekenhandels. 

Wat een jaar, 2019, en op nu naar 2020 waarin ik al weer wat doelen gesteld heb. Sowieso komt er een jubileumboek 10 jaren BoZinBeeld.nl. Daarnaast ben ik bezig met de opvolger van Dossier Doel, en vooral voor diegeen die er al lang op wachten; het derde deel van mijn drieluik "De Kronieken van Ginder" zal ik ook weer oppakken. Ondertussen merk ik dat ik al weer gedichten materiaal heb voor een halve bundel, en daar zal in 2020 beslist nog wat bijkomen.

Iedereen een voorspoedig en vooral leuk en gezond 2020 toegewenst.

En nu even terugkijken op wat 2019 mij bracht: