Albert Hagenaars vertelde me eens: 'Sonn, hou bij wat je beleeft op je pad. Voor je het weet ben je het anders weer kwijt.

'Hij doelde daarbij op mijn schrijversbelevingen. Nou ja, zelf voelde ik me helemaal nog geen schrijver. Durf me zelfs nu nog niet die titel aan te meten, maar ik ben het wel natuurlijk.

Ik volgde zijn advies op en hield in een word document bij wat me overkwam. Voor ik het echter wist, had ik al een aantal stations gemist. Ik begon opnieuw, zocht en vond een structuur in de vorm van een PowerPoint presentatie, en begon nauwgezet bij te houden wat er allemaal voorbij kwam. Het was meer dan ik tevoren had kunnen bevroeden. En met de komst van een nieuwe uitgave in het verschiet, een bundel korte verhalen najaar 2019, kwam ik er achter dat mijn digitale blog inmiddels al 132 pagina's verder was. Het begint onderhand zelf een boek te worden.

Het is leuk om eens terug te bladeren in je schrijversverleden. Er zijn toch echt wel geweldige momenten voorbij gekomen. Kritieken zullen er altijd blijven, terecht, maar o zo vaak ook kritieken waar je niets mee kunt, die slechts persoonlijke opvattingen zijn. Maar ja, alle pennenvruchten zijn persoonlijk. Ieder leest wat hij of zij leuk vindt. 

 

Alles bijeen begint het een aardig schrijfavontuur te worden en ik bedacht me dat ik dat met jullie wilde delen.  Veel kijkplezier dus.

 

Groet

Sonn