Alweer de derde week van mijn vakantie.

 

Deze derde week werd er een met hele hoge temperaturen, ver boven de dertig graden zelfs. Er was dan ook sprake van een hittegolf, eentje die de geschiedenisboeken in zou gaan als de warmst gemeten week in Nederland ooit.

 

Zaterdag 8 augustus.

Ik was al vroeg uit de veren, al wel voor zes uur. Ik had namelijk afgesproken om naar mijn vrienden in Duitsland te gaan. Sjef en Henk hadden andere plannen, dus ging ik in mijn eentje op pad. Iets na kwart over zes stapte ik in mijn Cube en toog op weg onder een net opkomend begroetend zonnetje.

Het werd een voorspoedige trip, tot…… zo’n twintig kilometer voor de afslag Linz een camper in de brand vloog. Zo’n honderd meter voor me ging de snelweg op slot en mij wachtte een “pauze” van maar liefst anderhalf uur.  Geen wonder dat ik bij aankomst op de boerderij eerst even het toilet moest bezoeken. 😉

Ik had een speciale reden om naar Vettelschoss te rijden. Eigenlijk waren het de vrienden van mijn vader. Hij kende deze mensen al sinds de oorlog en het was al heel wat jaartjes dat we elk jaar minimaal een keer naar deze plek reden. Toen Pa op leeftijd kwam en we het niet meer verstandig vonden dat hij dit soort lange trips maakte, wierp ik me op als chauffeur en bracht hem, wanner hij maar wilde, naar zijn Duitse vrienden. Zo werden het ook mijn vrienden. En nu mijn ouders overleden zijn, evenals Willie en Maria, ben ik vastbesloten om de vriendschap met dochter Ute en schoonzoon Manfred levend te houden.

Er was nog een reden. Nu ik mijn oorlogsboek op de Duitse markt ga brengen, kan ik elke ondersteuning en kennis in Duitsland gebruiken. Dus vroeg ik hen of ik a). van hun netwerk gebruik kon maken, b). of zij mij konden helpen om de juiste media te vinden die ik zou kunnen contacteren. Bovendien wilde ik mijn boek presenteren in een boekhandel te Linz am Rhein, een oud stadje net de berg over van hun boerderij. Tot mijn verbazing belde Ute de boekhandel op, het bleken buren en vrienden van hen te zijn, en kwam de eigenaresse nog langs ook. Veel dingen besproken, mijn proefdruk achtergelaten en de afspraak dat we elkaar zouden contacteren voor een lezing in hun boekhandel. Zo de eerste stappen waren gezet. Mij wacht nog heel wat huiswerk, maar het gaat echt gebeuren; ik ga een boek in Duitsland op de markt brengen. Zoooo spannend allemaal.

Bij terugkomst in het Bergse, eerst maar even mijn broer Henk opgezocht in De Slok om verslag te doen van de trip.

 

Zondag 9 augustus.

Henk en ik hadden een rustige dag in petto, even naar Lia om de was te brengen en een hapje bij Boove en Beneeje. Later zouden we met wat vrienden in De Slok een consummatie nemen.

Het was echter zulke goede weer, dat ik toch nog tot een ritje met de motor besloot, waar anders dan Zeeland in de buurt van water om te verkoelen. 

 

Maandag – 10 augustus

Het beloofde weer een tropische dag te worden, dus haalde ik de Scout uit de garage. We gaan de laatste tijd nogal eens met een groepje motorrijders op pad en altijd ben ik de klos om op kop te rijden. Dus wil ik wel een paar leuke ritjes paraat hebben.  Soms ga je dus op pad om “onderzoek” te doen. Mijn rit voerde naar Willemstad, Zuid Beijerland, Hellevoetsluis, Brouwershaven, Bruinisse en over Steenbergen weer naar huis. Natuurlijk weer mooie dingen gezien. De moeite waard om de motormaten weer eens mee te sleuren.

 

Dinsdag – 11 augustus

Het was een echte doe-niks-dag, tropisch warm. Henk meldde me dat hij naar onze zus Willie ging. Dus reed ik daar ook naartoe. We hebben daar een paar gezellige uurtjes vertoefd voor we iets wilden gaan eten. Helaas was de zaak waar we heen wilden gesloten. Dus besloten we maar bij de Jumbo op de plaat wat boodschappen te doen en ieder naar huis te gaan. Ik werkte nog wat aan voorbereidingen voor de lanceringen in Duitsland en Bergen op Zoom. Daarnaast ben ik aan iets nieuws bezig: Literaire Glibberingen en Poëtische trilsels. Het is een boek over van alles en nog wat dat te maken heeft met schrijven en schrijvers. Vandaag was het tijd om een interview met de Vlaamse auteur Marc Kerkhofs te verwerken. Ook ontleedde ik het woord Baldakijn in de rubriek “gekozen woorden” en voegde ik nog een paar gedichten toe. Zit nu al op 159 pagina’s, gaat de goede kant op met nog wat interviews te komen 😉

 

Woensdag – 12 augustus

Mijn zus Lia had aangegeven dat de was klaar was en dus togen Henk en ik naar Sint Philipsland. Na een uurtje lekker bij gekletst te hebben, zijn we weer vertrokken. Even nog de inwendige mens sterken middels een bezoekje aan Eetcafé ’t Goeleven op de Heen. Altijd gezellig effe kletsen met eigenaar Hans en genieten van de kooksels van zijn vrouw. Was ook dit keer weer stikstéénlekker. We besloten daarna nog effe een terrasje te pikken bij Schenklokaal Prins Heerlijk op de Grote Markt te Bergen op Zoom. Zo nu en dan kwam er zelfs een verkoelend windje voorbij.

 

Donderdag – 13 augustus

Het was weer bloedheet, maar alle voorspellingen gingen uit van onweersbuien met behoorlijk wat “hooswerk”. Daarom besloot ik de Scout binnen te houden. Het was tijd om wat onderzoek te gaan doen. Ik wil namelijk zoveel mogelijk adressen proberen te vangen van kranten, media en omroepen in Duitsland. Deze heb ik nodig als ik ene grote mail de deur uit ga doen om aandacht te vragen voor mijn Duitse boek “Im Schatten der Wahrheit”. Pfff, dat kostte me behoorlijk uurtjes om alleen al de email adressen van de omroepen te vergaren. Ik had geen zin meer om nog meer uren naar kranten te zoeken. Dus besloot ik een persmail er uit te doen naar elk media, kranten en omroep adres ik ken in Nederland en België. Het is tijd om te laten zien dat de schrijver Sonn Franken zijn vleugels uitslaat naar de oosterburen. 

 

Vrijdag – 14 augustus

Het was weer zo’n tussendag. Dacht maar meer eens wat media adressen te schikken in een spreadsheet. En dan maar gelijk ruim 200 mailtjes de deur uit doen naar kranten, omroepen, nieuwsdiensten en wat nog meer in Nederland en België. 😊 ze zullen weten dat 5 september Dossier Europa gelanceerd wordt in Theater Den Enghel te Bergen op Zoom.

De inwendige mens moet ook verzorgd worden en dus togen Henk en ik naar Bove & Beneeje voor een uitsmijter. Zo kon ik s ’middags verder gaan met mijn mailing.

Om een uurtje of vijf was het tijd om naar Café De Saeck te gaan. Het was een goed inwijd moment van het weekend met Henk, Abel, Co en Lieke. Week 3 van de vakantie zat er al weer op, nog 1 te gaan. 

 

 

 

Effe terugkijken op afgelopen week: