Vakantie in eigen land, daar komt het wel op neer.

 

Nu de Oostenrijk vakantie weggevallen is vanwege corona, bekijken we zo’n beetje per dag wat we gaan doen. Zaterdag 1 augustus zouden we eigenlijk al vroeg uit de veren zijn om naar Oostenrijk te rijden. Nu draaide ik me nog een keer om. Het was een rustige zaterdag, wat boodschappen doen, beetje online wat rommelen en naar de kroeg. Was weer gezellig, dat wel, daar bij De Grote Slok.

 

Zondag 2 augustus.

Henk en ik hadden geen plannen samen, maar Sjef peilde of ik zin had in een motorritje. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd. Dus meldde ik me om een uurtje of twaalf bij hem en togen we op pad. Met de motor togen we naar Dinteloord, richting Willemstad, Klundert en op weg naar Zevenbergen. We wilden richting Wagenberg om van daaruit naar Maden te rijden. Geertruidenberg is dan vlakbij en Raamsdonksveer ook. Pfff, wat een ellende om daar in de binnenstad een terrasje te vinden. Dus gingen we richting Drimmelen. Dat is echt een mooi plaatsje. We gingen op weg richting Lage Zwaluwe, maar plots…..  Was Sjef uit mijn spiegel verdwenen. Ik stopte en zag een behoorlijk eind terug een lichtje van een koplamp. Ik draaide onmiddellijk om en reed terug. Bleek Sjef een klapband gehad te hebben. Het was kwart over twee. ANWB gebeld, duurde een uur voordat de pechhulp kwam. Die kon helaas niets doen, dus maar weer wachten op de sleepdienst. Die arriveerde om half vijf. Sjef reed mee naar Oosterhout en zou een ruilwagen krijgen. Ik reed dus maar naar huis. Zonde van die pech.

 

Maandag – 3 augustus

We hadden niks gepland, maar Henk en ik wilden wel even wat gaan eten bij De Zeester. De lucht dreigde behoorlijk en het begon net te regenen toen we arriveerden. We namen ons gemak en kozen voor een lekkere pan mosselen. Daar kunnen ze me trouwens voor wakker maken. Op weg naar huis dreigde het steeds te gaan regenen, dus besloten we verder niks meer te doen. Even later viel het er met bakken uit. Dus hield ik me maar bezig met voorbereidingen voor mijn nieuwe boeken en zo.

 

Dinsdag – 4 augustus

Ik kon het niet laten, het weer toonde zich weer van een goede kant. Ik moest de motor wel van stal halen voor een ritje in mijn eentje. Een poosje geleden was ik met Sjef bij Willemstad de brug over het Haringvliet overgestoken. We wilden toen naar Brielle, maar er leek geen weg over het water te leiden. Op de google maps ontdekte ik dat bij Nieuw Beijerland een pontje de oversteek maakte. Dus ging ik op pad. Dinteloord, Willemstad, de B-weg over de sluizen en dan de B-weg over de brug over het Haringvliet. Over de brug hield ik direct links aan over de snelweg. Het brengt je op een prachtig dijkweggetje met veel lintbebouwing. Mooie huizen wisselen zich af met leuke uitkijkjes over de polders. Inderdaad ontdekte ik het pontje dat richting Spijkenisse leidt. Je kunt dan direct linksaf, langs de stad om binnendoor richting Hellevoetsluis te rijden, maar ik koos voor Brielle. Dit plaatsje is echt een bezoekje waard. De terrasjes zaten vol, maar ik stopte hier en daar voor een foto en reed vervolgens door. Via Stellendam belandde ik bij Scharrendijke, om vervolgens bij Brouwershaven een stop te maken. Na een heerlijke Wieckse Witte, alcoholvrij natuurlijk 😉, reed ik via Bruinisse over de Philipsdam huiswaarts. Was weer een lekker ritje.

 

Woensdag – 5 augustus

Ik download nu al een paar jaar allerlei tochtjes. Autoroutes, fietstochtjes of wandelronden. Ik had er een gevonden die me wel leuk leek; een rondje Noord Holland. Henk was ook gelijk enthousiast, dus togen we op pad. Omdat we bij de Zaanse Schans zouden beginnen, besloten we via de snelweg eerst voor Amsterdam te geraken. Vandaar zou het binnendoor gaan. Toen we Zaanstad naderden keken we elkaar eens aan. Henk raadde mijn gedachten. Als we een foto op facebook zouden zetten en mijn zus Grada zou het zien, zou ze des duivels zijn. Zij woont immers in Wormer, en zo vaak ziet ze haar broers en zussen niet. Ik opperde om even langs te gaan. Daarna zouden we onze route kunnen vervolgen. Toen we vlakbij waren, opperde ik dat vanuit Wormer helemaal binnendoor naar huis ook een mooie route zou zijn. Dat roetje Noord Holland zouden we nog wel eens doen. 

Als ze zou kunnen, had Grada een sprong in de lucht gemaakt. Ze was dolgelukkig ons te zien. Onze visite duurde natuurlijk langer dan we gepland hadden. Toen we dan ook richting half drie vertrokken, dachten we ook nu weer hetzelfde: ‘Joh, laten we gewoon naar huis rijden en ergens een plekje vinden om wat te eten.’ Dus op richting Bergen op Zoom. Ter hoogte van Steenbergen sloegen we af om richting Eetcafé ’t Goeleven te rijden in de Heen aan het haventje. Henk nam een schnitzel en ik nam een biefstukje met pepersaus. Eenmaal thuis besloten we nog iets te gaan drinken bij Prins Heerlijk. Het was aangenaam vertoeven op zomaar een vakantiedag in het Bergse.

 

Donderdag – 6 augustus

De temperatuur zou tot boven 30 graden stijgen, ideaal weer voor een motortochtje dus. Helaas was de motor van Sjef niet klaar, maar Walther Bogaers had wel tijd. Dus besloten we om 12 uur te verzamelen bij Korte Ven. We besloten via de snelweg naar Vlissingen te rijden en dan wel te zien. Natuurlijk bezochten we de Boulevard, waar we even een stop hielden. De nieuwe BMW GS van Walther is echt een prachtmachine, alles er op en aan. Het was warm, dus wilden we de koeling van de rijwind. Lekker binnendoor naar Zoutelande, West Kapelle, lekker over de dijk aan zee rijden, om vervolgens via Domburg en Oost Kapelle richting Neeltje Jans. Net voorbij de rotonde richting Veere, stopten we even aan het Veerse Meer. Ze waren weer bezig met dat boven-het-water-zweven-met-een-jetski-ding. De man die bezig was, bleek later naar ik hoorde een man van 70 te zijn. Geweldig, respect voor die persoon. Een jong meisje probeerde het ook, maar was duidelijk nieuw in deze tak van sport.

We reden verder over de Neeltje Jans richting Renesse. Daar stopten we voor een hapje en een lekkere alcoholvrij biertje. Ze hadden een Franziskaner Weissbier, een halve liter nog wel. Heerlijk, dat was mijn keuze. 

Na deze stop togen we richting huis. Walther sloeg bij Tholen rechts af om via de Oesterdam naar Ossendrecht te rijden, terwijl ik linksaf ging naar Bergen op Zoom. Zo de dag zat er op. Ik haalde een lekker ijsje bij de Jumbo en keek al uit naar de dag van morgen.

 

Vrijdag – 7 augustus

Het was prachtig weer, dus Henk en ik trokken er al bijtijds op uit. Het ritje dat ik ontdekt had met de oversteek van dat pontje naar Spijkenisse, besloten we opnieuw te doen. Ik wilde namelijk ontdekken hoe de binnendoor weg was naar Hellevoetsluis. Nou die was prima hoor. Lekkere weggetjes door de poldertjes, hier en daar een oud gehucht. Zo belandden we in Hellvoetsluis. Henk en ik waren hier samen met mijn broer Nico wel een paar keer geweest, zelfs hier nog wel wat gegeten ook. Maar de plek was absoluut niet dezelfde waar ik de laatste keren met mijn motorbroeders geweest was. Deze laatste route hield ik aan, lekker bekend. We doken eerst even het terrasje op voor een koud drankje en dan was het tijd voor wat foto’s. In de verte lag, wat leek op een driemaster. Dus besloten we die kant op te rijden. Pfff, we geraakten daar wat het gezelligste plekje van deze vestingstad was, meer het centrum zeg maar aan de haven met allemaal terrasjes. Ze hebben daar verschillende haventjes voor de pleziervaartuigen. Ook de driemaster was de moeite van een foto waard. Ja, hier op de kop van de pier, was het restaurant waar we met drie boers hadden gezeten. Toen we verder door gingen, zagen we de vaart waar die fraaie boten hadden gelegen. Waar de grote drie nu aan wal lagen in het gedeelte dat we als eerste bezochten, bleken er nu in deze vaart een paar plezierjachtjes hun plekje gevonden te hebben. Pff, met zo’n twee miljoen per meter, komen deze superjachten al snel uit op zo’n 60 à 70 miljoen euro.

We besloten onze tocht te vervolgen en wederom afslag Steenbergen te nemen voor een biefstukje bij Eetcafé ’t Goeleven. Een mooie afsluiting van een mooie dag.

 

Effe terugkijken op afgelopen week: