Oostenrijk, dat zou het worden dit jaar. Helaas Corona!

Code oranje in het gebied waar we heen zouden gaan, verplicht reserveren waar Henk en ik wel kijken welk restaurantje of eettent er op ons pad komt.. het was goenoeg om de weektrip naar Oostenrijk te cancelen. We zouden wel per dag bekijken wat er op ons pad zou komen. Als eerste besloten we de vakantie in te wijden met een etentje. We besloten dan ook het weekend goed te beginnen met op donderdagavond een kijkje te nemen bij Eetcafé 't Goeleven in de Heen, vrijdag De Zeester bij Gorishoek en zondag Boven en Beneeje te Hoogerheide te bezoeken. Zo de toon was gezet. Bij de Zeester waren trouwens weer mooie luchten te zien. Zondag ging ik ook nog even op pad met de motor om daarna te belanden bij De Grote Slok. Het was een gezellig weekend en een mooie start van de vakantie.

Maandag

Het was eigenlijk een rustig dagje. De site bijwerken, nog wat andere klusjes en vooral een aanzet maken tot de PR campagne voor de lanccering van mijn nieuwe boek:  Dossier Europa - Verscheurd door geld. Heb daartoe alle media in NL en BE aangeschreven, alsmede iedereen uit mijn contactenboek in outlook. Maar ook ben ik al bezig met de voorbereidingen voor de presentatie van mijn oorlogsboek in Duitsland. Het wordt spannend. Verder een dagje zonder al teveel beslommeringen. 

Dinsdag

Aangezien iedereen zo'n beetje eigen bezigheden had, toog ik er op uit met de motor. Eerst maar eens richting Zevenbergen en dan aan op Maden en Wagenberg. De lucht dreigde met enkele erg donkere wolken en ook stak de wind flink op. Ik rij met de motor niet graag in de regen, dus koos ik om wat dichter bij huis te geraken. Via Lage Zwaluwe belandde ik bij de Moerdijk, waar een klein buitje me toch nog wist te overvallen. De weg ging verder via Klundert, Fijnaart, Dinteloord, Steenbergen bij de Welberg. Het oorlogsmonument stond er fraai bij en het naastgelegenveld stond vol met bloeiende klaprozen. Het was een mooi zicht.

Woensdag

Deze dag besloten Henk en ik richting Zeeuws Vlaanderen te rijden. Het was lekker weer en dus waren we bijtijds op pad. De Cube deed zijn ding en voor we het wisten waren we al aan Biervliet beland. Hier is een zaak te vinden die Henk wel erg interessant vindt. Immers zijn interesse en spitwerk in het Bergse horeca verleden, doet hem nog steeds mijmeren over een eigen locatie waar hij een soort horecamuseum in zou kunnen vestigen. Hij beschikt al over een hele grote verzameling met allerlei horeca gerelateerde zaken; van sleutelhangers, bierglazen en onderzetters, tot complete uithangborden en meubilair toe. In Biervliet is Tinus Toog te vinden; een zaak die juist interieuren voor cafés biedt. We hadden mazzel, ondanks dat een bezoek eigenlijk op afspraak gaat, was de eigenaar toevallig in de zaak en mochten we rond kijken. Daarna onze reis over de binnenweggetjes van het Zeeuwsvlaanderse voortgezet om dan richting Boven en Beneeje te rijden voor een uitsmijter. Het maagje moest weer gevuld worden voor we aanschover bij Schenklokaal Prins Heerlijk voor een apart biertje en een gezellige avond.

Donderdag

Het was weer motortijd. Sjef had al aangeven om 10:30 uur bij me te staan, dus ik was er al klaar voor. Het werd een tochtje Zeeland. Met dit goede weer en een lekker zonnetje is het altijd lekker om in de buurt van water te rijden. Via Rilland Bath, Yrseke, Wemeldinge, Kattendijke, Goesse Meren, Wilhelminadorp, Veerse Meer, Middelburg, belandden we op de boulevard van Vlissingen. Het was tijd voor een een lekker alcoholvrij biertje, dus schoven we aan op een terrasje. Pfff, het leek wel of de corona hier voor een tijdsstilstand zorgde. Het duurde eeuwen voor we überhaupt iets konden bestellen, en toen leek het er op of het nog gebrouwen moest worden. Enfin, biertje maar gelijk afgerekend en na een sanitaire stop was het weer tijd voor wat meer motorkilometers. Dus Oostkapelle, Domburg, Westkapelle, Neeltje Jans, Renesse richting Brouwershaven. Nog een stop voor een biertje en dan helemaal binnendoor aan op Bruinisse en over de Philipsdam naar Steenbergen. Daar sloeg Sjef af huiswaarts en pakte ik ene klein stukje snelweg richting Bergen op Zoom. Was weer een lekker tochtje.

Vrijdag

Het zou behoorlijk warm weer worden en er waren verder geen plannen. Maar een oude schoolmaat, Henry Horn, had donderdag al contact gezocht. Zelf ook motorrijder, was hij benieuwd of ik op de vrijdag, zijn vrije dag, nog een ritje gepland had. Dus vroeg op vrijdagochtend nog effe afgestemd en hij stond om 09:30 uur bij me. We moetsen wel nog even z'n maat in Roosendaal oppikken. Michael bouwt zijn eigen motoren, heeft ook al met een van zijn creaties in de Big Twin gestaan, een toonaangevend magazine die zich vooral op custom bikes richt. Kijk, dat is interessant, omdat ik al meer dan 15 jaren samen met mijn broers Sjef en Henk naar de Big Twin beurs ga. Eenmaal op pad reden we via Oud Gastel naar Willemstad, om dan de B-weg over de brug te volgen en af te slaan richting Zeeland. Bij Ooltgensplaat pakten we ons eerste terrasje. Vandaar ging het via Achthuizen naar Langstraat. Via Oude Tonge reden we vervolgens richting de Grevelingendam en Bruinisse. Zonnemaire, Dreischors, Brouwershaven, zo kwamen we bij Den Osse. Het was tijd voor een natje en een droogje. Ik moet zeggen dat Warsteiner Radler toch wel een lekker alcoholvrij biertje is, dus namen we er twee. Met een tosti achter de kiezen, Henry een uitsmijter en Michael een hamburger, was het weer tijd voor meer motorkilometers. Renesse was hartstikke druk, dus maar de Neeltjejans overgestoken. Via Oostkapelle naar Domburg, waar we helemaal omgeleid werden tot West-Kapelle. Maar na een tankbeurt daar reden we toch nog terug richting Domburg. Ik had Michael namelijk beloofd dat we pal langs de Noordzee zouden rijden. Dus de dijk over en dat stuk onder aan de dijk gereden tot we vlakbij West Kapelle belandden. Natuurlijk nog even een stop om lekker aan het water uit te waaien. Het was namelijk bloedjewarm, we hadden onderweg twee keer een temperatuurmeting van 40+ graden Celsius gezien... Lekker weertje dus om te blijven rijden. ;-)

Het was inmiddels al 16:00 uur geweest, en dus besloten we snelle kilometers te maken. Dus op naar Middelburg waar we de snelweg huiswaarts kozen. Via afslag vonden we Bergen op Zoom. Michael reed binnendoor naar Roosendaal en Henry sloeg af richting De Plaat. Eenmaal thuis vond ik het wel erg warm, dus effe naar de Jumbo voor een ijsje en wat kouds te drinken.

Al bij al een leuke week om de vakantie te starten. Nu ik dit schrijf, is het zaterdag 1 augustus, de dag dat we naar Oostenrijk zouden rijden. Voor aanstaande week eens wat plannen te maken. Wil tenslotte de panorama route langs de Moezel rijden, en kastelenroute afmaken, die ik met de drie broers deed onlangs. Heb voor de zekeheid mondkapjes aangeschaft, heb er in de zadeltas van mijn motor 10, en in de auto 40 stuks. Mochten we dus in een situatie belanden, waar het nodig is, ben ik voorzien.

Effe terugkijken op afgelopen week: