Onlangs verscheen een krantenartikel waarin men het had over een soort "wannebe schrijvers".

Zo in de trant van: 'Je moet wat met corona, nu je zoveel tijd om handen hebt. De een legt een puzzel, de ander schrijft een boek.' 

Men had het in dit best denigrerende artikel over de grote hoeveelheid boeken die de markt overstromen, allerlei hobbyisten die de drang hebben een boek uit te brengen en daarmee de boekhandelaars met problemen opzadelen. De betreffende boeken zouden liggen te verstoffen. Ter illustratie was er een foto geplaatst, waar heel toevallig boeken van mij en mijn schrijversmaat Henk Witjes te zien waren. Zo werden wij dus ineens geassocieerd met die in het artikel beschreven hobbyisten.

Henk en ik hebben de betrokken krant en boekhandelaar direct van repliek gediend. Wij nemen het metier schrijven heel serieus, publiceren onze boeken via echte uitgevers en zijn al Nederland uitgevlogen, nu bij voorbeeld ook België onze boeken leest. Sterker nog, mijn boeken zijn ook in andere delen van Europa aangekocht en sinds deze maand is mijn oorlogsboek zelfs naar het Duits vertaald en is op de Duitse markt verkrijgbaar. Zelf ben ik ook actief in diverse wedstrijden, met behoorlijk wat aantoonbare resultaten.  Ik had een plannetje, ik zou die resultaten wel eens in kaart brengen. Te beginnen met mijn eigen gepubliceerde werken, en daarna al die sites, bundels en magazines waarin iets van mijn werk is ondergebracht. Ik schrok er zelf van, het wordt al een behoorlijk lijstje. Kijk maar ;-)