Ik kreeg een mailtje van Rick van Sassen, sales bij De Jong Alphen a/d Rijn, een Indian dealer waar ik mijn Indian Scout gekocht heb.

Dat is nu alweer bijna 3 jaar geleden en ik moet zeggen dat ik met enorm veel plezier op deze motor stap om een ritje te doen. Het is nu december en amper een week geleden heb ik nog een rondje Zeeland gedaan. Ik heb nog nooit zoveel motor gereden, elke droge dag als ik de tijd heb probeer ik mijn Scout op route te nemen 😉.

 

Ik was al lang op zoek naar een leuk leren hesje, tot ik op een van de Big Twin expo’s tegen een Duitse dealer aanliep. Hij had weliswaar mijn maat niet, maar ik had precies het hesje gevonden, dat ik wilde. Dus heb ik het via het internet gekocht. Ik bestelde er gelijk een paar. Een om gewoon te dragen en een om te dragen als ik met de motor op stap ging. Ik begon er al snel allerlei patches op aan te brengen. En ja, het was weer op een Big Twin Expo in Houten waar ik een stand zag met allerlei leuke patches. Heb er twee gevonden die ik enorm leuk vond, voor op mijn rug. Ik kon ze ter plekke op mijn hesje laten naaien. 

 

De Indian dealer houdt jaarlijks de open Indian dagen. Daar moest ik natuurlijk bij zijn, een tochtje waarbij ik vergezeld werd door mijn broer Sjef. Jaarlijks geeft Indian patches out, dus ik was benieuwd. Dit keer bleek er een wereldwijde actie te zijn. Voor de Indian rijders, was er nu een officieel zwart leren hesje met het logo van de Indian Motorcycles Riders Group. Het zag er prachtig uit, dus besloot ik dat ik er een moest hebben. Helaas hadden ze mijn maat niet, dus bestelde ik er een.

 

Iedereen die een Indian koopt, wereldwijd, wordt gevraagd of ze lid willen worden van de IMRG, dit is een soort Indian community. Het is natuurlijk gewoon een geweldig marketing middel om zoveel mogelijk klanten aan zich te binden. Maar toch, het is leuk om deel van zo’n Indian gemeenschap uit te maken. Nieuwsbrieven, evenementen, acties en dus ook die Open Indian dagen en wat niet meer. 

Op veel van de Facebook Indian groepen zie je mensen met dat nieuwe hesje rijden, super gaaf eigenlijk. Ik was dan ook blij dat ik een mailtje van Rick Sassen kreeg dat het hesje binnen was. Er was geen haast bij om het op te halen, hij wilde het ook wel toesturen. Ik had ook geen echte haast, maar na een paar uren begon het wel te kriebelen. Ik nam dus contact op met mijn broer Sjef en de volgende dag togen we al naar De Jong Alphen. We konden onderweg gezellig bijpraten. Iets dat wel prettig is als je een hele week opgesloten zit in je huis, met corona, thuiswerken en wat al niet. En eenmaal bij de Indian dealer konden we weer mooie modellen bewonderen en onder het genot van een bakkie effe bijkletsen.  Wel mondkapje op en anderhalve meter afstand. Dat is met zo’n ruime zaak geen probleem.

Je voelt je altijd wel thuis bij deze Indian dealer. Toen het hesje gepast, gekocht en weer op weg naar huis. Zoals Sjef en ik dat doen, is dat altijd een heel eind binnendoor.

 

Het was weer een toffe middag 😉

 

Zo, het hesje klaar om er nog wat nieuwe patches op te zetten. En klaar voor het volgende motortochtje.