Zooooo… de patches van de Berregse Baaikers zitten nu op alletwee mijn hesjes.   Zo rij ik er fatsoenlijk bij 😉 Op het weekend in

 

Vrijdag 28 mei

Het is 12:00 uur en mijn werk zit er op. Een werkweek van 36 uur betekent dat ik steevast de vrijdagmiddag vrij heb.

Het zonnetje schijnt er lustig op los en het betekent voor het eerst sinds weken een keer geen verregend weekend. Daarom ook dat ik prompt de motor uit de garage haal en op pad ga voor een leuk ritje, zo maar in mijn eentje.

Zeeland lokt altijd al en dus draai ik de oude Zeeuwse weg op. Ter hoogte van de Kreekraksluizen besluit ik deze afslag te nemen en eens een kijkje te nemen waar we als kind vroeger altijd gingen zwemmen. De plassen zijn er nog steeds, maar verboden voor het publiek zullen we maar zeggen. Nadat ik aan de punt sta en mijn Scout blijkbaar twee ganzen met een jong heeft verstoord, maak ik snel wat foto’s en ben weer op pad.

 

Het oude vertrouwde routje eigenlijk; lekker relaxed en je hoeft niet na te denken. Zo kom ik door Krabbendijke, Oostdijk, Yerseke en Wemeldinge. Ik hou er van om langs het water te rijden. Ik passeer Kattendijke, Goese meer en Wilhelminadorp, waarna ik over de Zeelandbrug aan Zierikzee geraak. Het is tijd voor een tussenstop en dus bestel ik aan de haven een Radler en wat Italiaanse balletjes. Ze smaken as de sakkerju, de bijgeleverde frietjes en dat oergezonde groene spul laat ik lekker achter; geen zin in. Na nog een tweede Radlertje besluit ik weer verder te rijden. Via Bruinisse en over Steenbergen geraak ik weer thuis. Nog steeds dat lekkere zonnetje, het wordt tijd voor een terrasje. Effe mijn broer Henk bellen, dis stapt rond deze tijd in de auto om huiswaarts te keren. Het wordt De Saeck. Ook m’n maat Co komt nog. Samen met nog wat andere mensen “verteerden” we de namiddag tot het klokje acht uur sloeg. Het was tijd om huiswaarts te keren.

 

 

Zaterdag 29 mei

Niemand had zin/tijd om een rondje te rijden, dus trok ik er op mijn eentje op uit. Kon ik trouwens het ritje van zondag met de Berregse Baaikers voorbereiden.

Het rondje binnendoor over de Oude Zeeuwse weg ken ik wel dromen, en ik had zin om de Boulevard in Vlissingen een bezoekje te brengen. Er was best veel botenverkeer, ook zo’n boot die zijn “stelten” kan laten zakken en de boot zelf onder water zet. Was een mooi zicht toen ik Michiel even de groeten deed.

Bij de cinema zag ik een tank staan, het was tenslotte tijd voor “De slag om de Schelde”. Daar moest ik wel even mijn motor bij wegzetten voor ene paar fotookes 😉

 

De rit ging verder langs Zoutelande, West Kapelle over de dijk richting Domburg.  Aan de dijk even een stop gemaakt. Zat een oud vrouwtje voor haar camper die me vriendelijk begroette: ‘Lekker weer hé meneer. Lekker rustig hier. Trouwens mooie motor hoor. Mijn man reed ook altijd motor. Ik kon genieten van die ritjes.’  Toen ik even later wegreed, zwaaide ze me vriendelijk na.

 

Via Domburg belandde ik in Oost Kapelle; tijd voor een sanitaire stop en een lekkere Wiekse Witte. Zonder alcohol natuurlijk. Plots zag ik de menukaart, die achteloos bij me gelegd was. Niet opdringend weggelegd, maar wel zo strategisch dat mijn oog er wel op moest vallen. Sja, mosselen kun je me voor wakker maken hoor. Dus hup, ene portie besteld en even lekker de tijd genomen.

Ondertussen liepen twee dames voorbij; een oudere dame en haar dochter. Ze bleven stil staan bij mijn Indian Scout. ‘Kijk die is mooi zeg, dat zou ons Pa moeten zien.’ Toen zagen ze mij zitten, en ze wezen gelijk iets als “van u?”  Ik knikte beamend en zei nog: ‘Dat rijdt prima hoor.´

De dames kwamen met hun fiets half het terras op. Bleek dat de man in kwestie, meerdere oude Indians had, zoals een Chief en een Scout. Haha, een kenner dus 😉

Op mijn opmerking dat ik die best eens wilde zien, kreeg ik het adres met de uitnodiging om een keer een kijkje te kunnen nemen. Hun vader/man zou ook beslist mijn Scout wel eens willen zien. 

Ik vervolgde mijn weg over de Neeltje Jans om me dan richting Zierikzee te laten voeren. Via Bruinisse en Steenbergen reed ik vervolgens naar huis. Het was een heerlijk ritje met een aangename temperatuur.

Eenmaal thuisgekomen zag ik een berichtje van mijn broer Henk; of ik even een terrasje wilde “pikken”.  Npu daar had ik wel oren naar en dus begaf ik me naar het terras van Grandcafé De Grote Slok in Bergen op Zoom. Er zaten al wat vrienden zoals Christ en Riekie en mijn broer Henk was er ook al. Werd een gezellige afsluiting van een mooie dag.

 

 

Zondag 30 mei – Tijd voor een ritje met de Berregse Baaikers

We verzamelden om 12:00 uur bij tankstation Korteven. Corné van Ome Jan was er met zijn zoon en schoonzoon. En Corné van Ome Piet was erbij, we waren dus met zijn vijven.

Zeeland hadden we gezegd, dus lekker de Oude Zeeuwse weg op richting Krabbendijke, waarna we de afslag Oostdijk namen. Zo kun je lekker binnendoor tot aan Yerseke tuffen, waar we even bij de Mosselman een tussenstop hadden.

Vervolgens ging het richting Wemeldinge, Kattendijke, Goese Meer, Wilhelminadorp en dan oversteken naar Wolphaartsdijk. Het was lekker druk langs het Veerse Meer, dus reden we via Middelburg richting Vlissingen.

De boulevard was afgesloten voor verkeer, dus reden we maar naar de Markt waar wel meer motoren stonden. De terrasjes zaten goed vol, maar we vonden toch nog wel een plekje.

Als vanouds de ouwerwetse onzin uitgekraamd en wat gedronken.

Ik had nog wel een verdere route gepland, maar het was al na drieën en de twee jongsten wilden wel bijtijds thuis zijn.

Dus kozen we de snelweg richting Bergen op Zoom.  De twee jongemannen met hun snelle bikes waren al rap uit beeld. Dus kozen wij als drie neven vanaf Yerseke wederom de binnendoor wegen.

Zo waren we iets na vieren weer thuis.

Hmm. Misschien nog ergens een terrasje pikken?  😉