Voor Henk was dit zijn laatste week vakantie, ik heb nog een 4e week tegoed.

Zaterdag 7 augustus is een redelijk rustige dag. Henk en ik gaan naar Eetcafé ’t Goeleven in de Heen voor een hapje. Henk kiest voor een biefstukje en ik ga voor de goulash. We praten nog even met eigenaar Hans voor we weer op huis aan gaan.

Deze heeft wel leuk nieuws. Hans heeft namelijk mijn nieuwste boek "Literaire glibberingen & poétische trilsels"gekocht, waarin ik een stuk schrijf over de schrijver Jules Deelder. Blijkt toch de zus van Jules Deelder regelmatig in Eetcafé 't Goeleven te komen. En zij heeft dus het boek meegenomen omdat ze dat stuk wel eens wilde lezen. Over toeval gesproken ;-)

(Hans met zijn dochter)

 

Eens een keer niet naar de kroeg, maar naar Manege De Paardenhoeve aan de Schansbaan. Immers, Sjef en Mariélle vieren daar hun veertigjarig bruiloftsfeestje. Even voor de oprit stoppen we even om de prachtige luchten te bewonderen. Dan staan we even stil….. in het midden van de wolken verschijnt een kaarsrechte zwarte streep. Het lijkt niets met de wolk van doen te hebben. Gebiologeerd kijken we naar het fenomeen, tot de streep plots verdwenen is. Kijk maar eens in het midden van de wolk, linksboven de tractor 😉

Zondag 8 augustus wordt ook een rustige dag. We koersen naar Lia en Jacob in “Flipland”. Henk moet immers zijn was ophalen.  Na een leuke visite rijden we helemaal binnendoor naar huis. We nemen de tijd, want er is altijd weer genoeg te zien.

 

Maandag 9 augustus is zo’n typische doe-niks dag. Ze komen onderhoud aan mijn ketel uitvoeren, dus ben ik aan mijn huis gekluisterd. Verder neem ik de tijd en doe het rustig aan. Morgen staat er immers weer een broederdag op stapel.

 

Het is dinsdag 10 augustus en ik rij al kwart voor acht naar garage Wierikx. Mijn linker koplamp is kapot en we gaan immers met de vier broers op stap. Gelukkig wordt er direct actie ondernomen en ben ik een kwartiertje later op pad om Henk, Niek en vervolgens Sjef op te pikken.

Om half tien in de ochtend rijden we de parkeergarage van het Louwman museum te Den Haag binnen. We eten een broodje uit de door Niek verzorgde knapzakjes en wachten tot het tien uur is. Dat is de openingstijd van het museum en er staat ons weer heel veel fraais te wachten. Het is behoorlijk druk, dus moeten we hier en daar wachten tot we de ruimte hebben om een fraaie foto te schieten. Het is zo’n beetje half vier in de middag als we onze auto weer opzoeken. 

We rijden de snelweg op en onderweg besluiten we bij de Zeester te Scherpenisse wat te eten. Henk belt voor de zekerheid om vier plaatsjes te reserveren. Ter plaatse kies ik voor de mosselen en ieder gaat aan het bier. Ik natuurlijk een 0.0 want zoals gebruikelijk ben ik de BoB. Wat een geweldig gezellige dag was het weer.

Voor de foto’s en een uitgebreid verslag over het Louwman moet ik nog behoorlijk wat werk verrichten. Hoe kan het ook anders als ik die dag ruim 700 foto’s geschoten heb 😉

 

Woensdag 11 augustus is staat er niet veel op stapel. Henk en ik eten een uitsmijter bij Boove en Beneeje en Henk doet nog even boodschappen. Als we thuis zijn besluit ik nog een rondje met de motor te doen. Ik rij een stukje Zeeland in en doe een rondje Tholen. Ruim anderhalf uur later ben ik weer thuis en ik verneem dat Henk al op het terrasje bij Harold zit.

Zelf wandel ik ook op mijn gemak de Grote Markt op en zoek Schenklokaal Prins Heerlijk op. Uitbater Harold vervult nog een prominente rol in mijn thriller “Dossier Europa” als cyber hacker. Ik kan niet nalaten om hem er op fijntjes op te wijzen dat hij in dat boek “slechts” in elkaar geslagen werd, maar als hij mij niet attent bedient, hem wellicht ernstiger lot beschoren is in mijn volgende boek.

Op Donderdag 12 augustus stap ik om 11:00 uur op de motor. Er staat niets op de agenda, dus besluit ik er in mijn eentje op uit te gaan. Altijd weer heerlijk om met de motor weg te zijn. Ik rij richting Oost Brabant, maar “verdwaal” weer spontaan. Over pontjes, kleine binnenweggetjes en kriskras langs kastelen en vaartjes beland ik in Heusden. Het is echter hartstikke druk daar en dus besluit ik op huis aan te gaan. Langs Zevenbergen wil ik even ons “motor-visite-plekske” bezoeken voor een Hoegaarden 0.0. Echter de weg naar Klundert is opgebroken en dus besluit ik maar binnendoor richting huis te koersen.  Was weer een lekker toerdaggeske.

Vrijdag 13 augustus sta ik om half tien in de ochtend bij Henk. Die oppert als bestemming de Veluwe te bezoeken, misschien Bredevoort? Het is alweer een poosje geleden dat we in dit boekenstadje waren en om meters te maken rijden we de snelweg op. Als er nog zo’n zeventig kilometer te rijden is, zijn we de autovierbaansweg alweer beu. We pakken de eerste de beste afslag en laten onze SarahSarah uitzoeken wat de kortste route is waarbij snelwegen vermeden worden. In de praktijk levert dit altijd mooie routes op. Zo ook nu weer. We houden een stop bij een pannenkoekenrestaurant dat net de deuren heeft geopend. Om elf uur in de ochtend zitten we op een rustig terras te genieten van een bak koffie en thee met appelgebak. De thee is keurig verpakt in een heuse enveloppe. Het blijkt de introductie te zijn van de medewerker die de thee heeft geplukt, ecologisch en sociaal verantwoord dus.

We kijken uit op een zandput, waarbij aan de overkant van de plas nog een ouderwetse zand delving machine staat.

We rijden verder en verbazen ons er wederom wat een prachtige huizen en boerderijen hier te vinden zijn. Het ene pand is nog groter en mooier dan het andere. We verzuchten nogmaals “wat doen wij verkeerd in het leven” en genieten van de uitzichten.

Eenmaal in Bredevoort merken we dat veel van de boekenwinkeltjes gesloten zijn. Op het pleintje in het centrum staan wel twee heel oude automobielen te pronken, waaronder een Bugatti. Als beide vehikels even later gestart worden, dondert het plein van de zware motorroffels.

We strijken neer op een terrasje bij een brouwerij en genieten van de rust, van de entourage en van een pilsje, ik natuurlijk alcoholvrij. Hier heb ik in het verleden nog fraaie oude boeken gekocht. Nu is het een restaurant/café waar ook een eigen brouwerij huist.

Ik vraag het even na bij een charmante serveerster. Blijkt dat de boekenwinkel reeds tien jaar geleden gestopt is en deze brouwerij/café-restaurant er al zes jaar te huizen ;-)

We gaan op pad naar huis, maar het is inmiddels al half drie in de middag geweest. We kiezen dan ook de snelweg richting Arnhem, om vervolgens richting het Bergse te rijden. We ontwijken een paar files en geraken richting vijven thuis. Het was de laatste vakantiedag voor Henk die maandag weer naar het werk moet. Ik kan nog genieten van een vierde week vrij.

 

Geweldig nieuws.

Ik kreeg deze week te horen dat ik in aanmerking kom voor een Duitse subsidieprijs voor de Duitse vertaling van mijn oorlogsroman “In de Schaduw van de Waarheid”. Men vindt mijn boek zowel van literaire waarde, alsmede van historische waarde en een verhaal dat belangrijk is om gelezen te worden door zowel het Duitse als wel het Nederlandse volk. Of ik maar mijn eigen pleidooi wil schrijven en aanleveren, waar de vertaalster haar pleidooi zal insturen. We gaan deze week dan ook met enthousiasme aan de slag, want ik vind dit best wel een grote eer.

.