De Dijk – De band die in 2013 een ‘dijkloos’ jaar had is dit jaar weer volop te bewonderen. Het begon al in januari toen De Dijk en Amsterdam Sinfonietta echt een ‘dijk van een show’ wegzetten waarmee ze naar eigen zeggen ‘breder gingen dan klassiek’. Het was een lang gekoesterde wens. Dat de band niets van de populariteit ingeleverd heeft na een jaar afwezigheid blijkt wel uit het feit dat de mannen er in slaagden om dit jaar maar liefst twee keer op één binnen te komen in de GFK Dutch Album top 100. Was dit in maart met het album ‘Dijkers & Strijkers’, nu in oktober lukt dat met het album ‘Allemansplein’. Daarmee komen ze uit op een totaal van vijf albums op nummer één!

 

De Dijk en De Stoelemat; het is een gouden combinatie. Al in 1998 stond de band voor het eerst op het Bergse podium en sindsdien zijn ze al meer dan 10 keer terug gekomen. Ze hebben het wonderwel naar hun zin bij het Bergse publiek zoals ook het publiek het enorm naar de zin heeft als De Dijk speelt. Elke keer slaagt de band er in om De Stoelemat uit zijn voegen te laten barsten. Frank Nuijten is er erg duidelijk in:”De Dijk past gewoon bij De Stoelemat. Elke keer als die band komt is het één groot feest. En ook het publiek dat op deze avond af komt is gewoon goed te noemen. Geen trammelant, gewoon een gezellig feest waarbij je van goede muziek kan genieten. Het is voor ons zelf ook altijd een erg leuke avond.”

 

Wat Frank zegt klopt ook wel. Het is één grote feestavond waarbij het publiek elkaar en de band kent. Maar ook De Dijk kent ondertussen het Bergse publiek, het is alsof ze thuis komen is er wel eens gezegd. Vrijdagavond 14 november is het dan zo ver, de fans kunnen vanaf 21:00 uur genieten van een nieuwe ongetwijfeld weergaloze avond. Kijk op www.stoelemat.nl voor alle informatie. In het voorprogramma staat de Bergse formatie Brothers in Law Band. De lekkere swingende rockcovers zullen een mooie opmaat zijn voor het Nederlandstalige geweld dat De Dijk brengt.