Vrijdag 14 juni a.s. vindt in Gebouw-T in Bergen op Zoom een voorronde plaats voor het 10e seizoen van de grootste bandcompetitie 'The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition 2013/2014' voor Regio Zuid Nederland (Noord-Brabant/Zeeland/Limburg). Vier bands gaan ieder met een 45 minuten durende set de muzikale strijd met elkaar aan voor een plaats in de regionale finalerondes en worden in twee categorieën beoordeeld: door de vakjury en door het publiek. In beide categorieën plaatsen de winnaars zich direct voor de regionale finalerondes.


In deze voorronde staat onder andere One Piece, een rock coverband uit Bergen op Zoom. Zij nemen het op tegen T-Bone Special (classic rock coverband uit Tilburg), Baldrick Brothers (blues en rock ’n roll coverband uit Lewedorp) en The Mad Donna’s (allround coverband uit Tilburg). One Piece is ontstaan uit leerlingen van de Popschool uit het allereerste cursusjaar in 2011. Al snel werd duidelijk dat het samenspel erg goed beviel, en dat kreeg de band ook na hun eerste optreden in ’t Slik.

 

Het repertoire van One Piece is gevarieerd met nummers van Adele tot stevige rock nummers van met name Daughtry of Bon Jovi. Er staat zelfs een nummer van Reincarnatus in de setlijst. Reincarnatus is een popband met middeleeuwse invloeden die One Piece in een nieuw jasje heeft gepast en nu een mooie stevige rockballade is geworden. Op deze manier probeert One Piece uniek te blijven ten opzichte van andere coverbands!

 

‘The Clash of the Cover Bands’ is in de afgelopen negen jaar uitgegroeid tot de grootste bandcompetitie van de Benelux. Jaarlijks vinden er tientallen spectaculaire events plaats door het hele land die ruim 60.000 bezoekers trekken. Omdat er elk jaar meer belangstelling voor deze competitie is dan plaats, wordt er een voorselectie gehouden. Van de 1.500 tot 1.800 bands die zich per jaar aanmelden worden er ruim 300 geselecteerd om deel te nemen aan de voorrondes/selectierondes.

 

The Clash of The Coverbands voorronde begint op 14 juni om 20:30 uur. Om 20:00 uur opent de zaal. Tickets kosten €5,- en zijn verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl, VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom) en De Waterput (Bosstraat 36, Bergen op Zoom).