De eigen stad wordt beschouwd als één van de mooiste van de wereld, denken we zelf. De leut spéért hier huizenhoog, kortom het is in onze Bourgondische stad aangenaam vertoeven. Hoe komt het dan dat we in de onlangs uitgebrachte terrassentest niet eens in de top 100 voorkomen?

Roosendaal met Restaurant Het Hooihuis op de achtste plaats, en het Steenbergse Restaurant & Café Z’Onder Zeil op de veertiende stek; daar moet onze West Brabantse regio het mee doen. Onze eigen stadsnaam komen we nergens tegen in de top 100. Dat is een hard gelag voor de die hard fans van de stad, voor de horeca zelf, alsook het bestuur van de stad. Je zou toch zeggen dat er onder ‘onze’ horecahouders ook kanjers zitten die van wanten weten. En onder het publiek is er voldoende volk dat trouw het ‘eigen’ plaatsje onder de zon opzoekt. Zoals al eerder dit jaar moeten we kijken naar de scope van het onderzoek en hoe de resultaten tot stand komen. Als eerste moet de betreffende horecazaak zich in de eerste ronde al zelf aangemeld hebben bij de organisatie Misset Horeca. Daar wordt de inzending getoetst aan de gestelde criteria. In ronde 2 wordt het bureau AQ Services ingeschakeld die vervolgens mystery gasten op pad sturen om de terrassen te bezoeken. Een derde ronde is weggelegd voor de top 25 die een 2e bezoek krijgen. Vervolgens komen er nog een ronde 4 (top 10) en een ronde vijf voor de top 5 waarin de mystery gasten nogmaals op bezoek komen. Nu is de vraag dus terecht wie van de Bergse horecahouders zich zelf hebben aangemeld? Wij roepen bij deze de betreffende uitbaters op om contact met Groot Bergen op Zoom op te nemen. Wij tekenen graag uw verhaal en uw bevindingen op. Misschien komen we dan tot de beantwoording van de vraag: ‘Waarom staat onze stad niet in de top100?’

Om toch eens op het netvlies te krijgen waarom onze bevindingen anders zijn dan die van het rapport zijn we nog eens in ons archief gedoken en tonen we met foto's aan waarom wij denken dat het WEL aangenaam vertoeven is in onze Bourgondische thuishaven!