Na het succesvolle eerste BoZtoberfest van vorig najaar heeft organisator BOC-Events besloten het evenement dit najaar opnieuw én groter op de Bergse kaart te zetten. In het weekend van 4, 5 en 6 oktober zal de Grote Markt in Bergen op Zoom het decor zijn van ongekend Zuidduits bierfeest inclusief blaaskapellen, Duitse meezingers, geel schuimend pretwater in grote pullen , braadworst en niet te vergeten vrolijk volk in Lederhosen en Dirndl!

Met de Bergse variant op het overbekende Duitse Oktoberfest is BOC-Events er vorig jaar met het BoZtoberfest in geslaagd een grote doelgroep te bereiken. Bergenaren staan erom bekend graag een feestje te vieren, maar de massale opkomst in gepaste outfit gecombineerd met het enthousiasme van het niet stil te krijgen publiek verraste zelfs Paul Bakx van de organisatie. Bakx meldt dat de voorbereidingen voor het komende evenement, waarvoor inmiddels al vele tickets verkocht zijn, in volle gang zijn. Na evaluatie van de eerste succesvolle editie is besloten dit jaar een groter, uitgebreider en nog geslaagder feest te organiseren. Behalve meer plek voor de feestende partygangers in de megatent zal er ook plaats worden ingeruimd voor een ruimere en betere eetgelegenheid. Het podium wordt gedraaid, zodat meer publiek vooraan kan staan en de entree krijgt de 'looks' van een Duitse Stübe. De belangrijkste groei zit echter in de extra (zon)dag én de samenwerking met andere partijen, waardoor het BoZtoberfest nog meer “schwung” krijgt! 

Naast de alleen met een betaald ticket te bezoeken feestavonden op de vrijdag en zaterdag is daar nu de gratis zondagmiddag aan toegevoegd. Deze middag is onderdeel van het BoZtoberfest, maar toch anders van opzet. Vanaf 13.00 uur wordt iedereen uitgenodigd om in de feesttent plaats te nemen aan de lange tafels om mee te zingen én mee te deinen op de klanken van de  Bergse karaokeband ‘Roomm’ in combinatie met het musicalkoor de Musicompany en de Edelweis buhbe/BerglandermuziekantenOp deze gezellige meezingmiddag voor jong en oud worden vooral gezinnen en ouderen op hun muzikale wensen bediend. En niet zo tekstvast? Geen probleem, want er is  voor iedere bezoeker een tekstboekje aanwezig.

Leuke bijkomstigheid is dat een draai aan het aanwezige rad bepaalt hoe de meezingmiddag  zal verlopen. Daarnaast is er voor de jongere kinderen een animatieteam en attracties in de feesttent aanwezig, zodat de rest van de familie zich ongedwongen en zorgeloos kan vermaken .  Omdat het op 6 oktober koopzondag is, heeft BOC-Events geïnvesteerd in samenwerking met Sterck, de Ondernemers-Beursplein en St. Oktoberwijnmaand om er zo voor te zorgen dat er in het gehele centrum wat te beleven valt. Op het Zuivelplein vindt een sfeervolle Wijnmarkt plaats, waarbij vanzelfsprekend de Duitse wijnen centraal staan. Aan sfeervolle tafels kan tegen een kleine bijdrage geproefd worden van mooie wijnen, terwijl ook speciale broden en andere lekkernijen gepresenteerd worden, die bijdragen aan het door de Bergenaren zo geliefde Bourgondische leven,

Het Vierkantje presenteert zich met een lint van kramen door de smalle gezellige straatjes en laat de bezoeker kennismaken met de grote verscheidenheid van waren die in dit fraaie stukje Bergse binnenstad te koop zijn. Een  wandeling door het  centrum wordt verder veraangenaamd door een rondtrekkend muziekgezelschap dat – vanzelfsprekend – Duitse meezingers speelt. Op het Beursplein tenslotte vindt op de zondag een eveneens overdekt Mini-BoZtoberfest plaats, waar  meerdere artiesten Duitse deuntjes en meezingers laten horen aan de gasten in de tent en op de  terrassen. De aanstekelijke klanken zullen het publiek doen denken aan een “hübsche” vakantie in het fraaie heuvelachtige Zuid Duitse landschap of wellicht laten verlangen naar een geslaagd wintersportweekje.  Dat het een vrolijke boel gaat worden, staat vast!   Al deze activiteiten zijn, zoals gemeld, tot stand gekomen door de innige samenwerking van BOC-Events met diverse partijen in de binnenstad. Bedoeling is om zo tot een geslaagd blijvend muzikaal eerste weekend van oktober te komen. Er zullen dan ook ongetwijfeld veel blije mensen te zien zijn in de Bergse binnenstad, die onder het genot van een pul bier of een glaasje wijn ( frisdrank mag natuurlijk ook ) genieten van een onvervalst stuk Duitse Gemütlichkeit!