Op 14 en 15 september staan Kunsten in de Monumenten weer op het programma in Bergen op Zoom, Halsteren en dit jaar ook Hoogerheide. Meer dan 25 historische locaties openen dit weekend hun deuren voor het publiek, met tal van culturele activiteiten. Het hele weekend staat in het teken van Macht en Pracht, het landelijk thema dit jaar van de Open Monumentendag.

Het totale programma van 14 en 15 september is te vinden op www.kunstenindemonumenten.nl en in het programmaboekje, dat dit jaar voor het eerst huis-aan-huis wordt verspreid via magazine Uw Regio. Dat valt op 7 september op de mat. De website van Kunsten in de Monumenten is dit jaar speciaal aangepast voor smartphones en tablets, waardoor bezoekers overal en altijd online kunnen zien wat er op dat moment in de buurt te zien en te doen is tijdens Kunsten in de Monumenten. Een kleine greep uit het programma:

 

Kaarten voor de Grebbe vanaf 7 september af te halen

Bij gunstige weersomstandigheden kan er op zaterdag een wandeling worden gemaakt door het middeleeuwse riool de Grebbe. Per uur mag er slechts een beperkt aantal mensen mee naar beneden, daarom moeten bezoekers een (gratis) toegangskaartje hebben. De rondleidingen in de Grebbe zijn op zaterdag tussen 9:00 en 16:00 uur. Kaarten (max. 2 p.p.) zijn vanaf 7 september af te halen bij VVV Brabantse Wal Kortemeestraat 19.

 

Kunst in Beweging in De Maagd

Emmely Tunders zocht Speciaal voor Kunsten in de Monumenten samenwerking met de fotografe Tonny Bogers en tekenaar Wouter Goudswaard. Ieder liet zich op een eigen manier inspireren door dans. Het resultaat is te zien op zondag 15 september tijdens de tentoonstelling op de bovenste verdieping van de foyer in De Maagd.

Op de eerste verdieping van de foyer mag het publiek een wandeling maken door de ruimte gevuld met dansers die zich ongestoord blijven bewegen door de ruimte. De beweging is zo dichtbij dat het publiek meegenomen wordt op een zintuiglijk avontuur.

 

Landgoed Mattemburg

Door de nieuwe samenwerking met de gemeente Woensdrecht is ook Landgoed Mattemburgh een van de locaties die op 14 en 15 september activiteiten bieden. Voor het eerst sinds de bouw kan niet alleen het landgoed maar ook de villa worden bezocht.