Onder de noemer West-Point cultuur paviljoen verzorgt West-Point een podium op de Brabantse Wal Dag op 18 mei. Behalve de programmering op dit podium, verzorgt de organisatie ook een singer- songwriter route op en rondom het terrein van Mattemburgh. Doel is om bezoekers van de Brabantse Wal Dag aangenaam vermaak te bieden en ze tegelijk een preview te geven van wat er in de periode na het evenement op en om de Brabantse Wal te doen is.

Dat laatste gebeurt onder andere door middel van de acts die in het cultuurpaviljoen staan. Onder hen veel ruimte voor regionaal talent. Enkele namen die een preview of kijkje in hun repertoire geven, zijn Ben Blom, Mr. & Mrs. Honey, SPIT, Kevin van Kalkeren en Duke John. Laatstgenoemde staat bijvoorbeeld op ProefMei en het Op-de-T Festival van Gebouw-T.

Theater
Ook theateracts zijn in het programma vertegenwoordigd. Zo zal Ben Blom een preview geven van zijn voorstelling “Ik BEN” die het midden houdt tussen musical, cabaret en theater. Met deze voorstelling staat hij later dit jaar in theater de Maagd. Zalen en podia zijn voor Steenbergenaar Kevin van Kalkeren ook geen onbekend werkterrein is. Na jaren van columns schrijven, waagde hij vorig jaar de sprong naar het podium. Na zijn debuut met ‘grijs,’ probeert hij nu met een verse voorstelling. Snelle grappen, omlijnd door een leidend verhaal, vormen hierbij de rode draad. Op de Brabantse Wal Dag blikt hij onder andere vooruit op het kampvuur evenement van Stichting ’t Lokaal Verhaal waar hij 30 mei staat.

Singer- songwriter route
Van geheel andere klasse is het programma van de singer- songwriter route, alhoewel de naam de lading niet geheel dekt. Akoestische bandjes, troubadours en singer- songwriters trekken hierbij over het terrein om steeds korte optredens te verzorgen. Onder hen veel ‘oude bekenden’ die de nummers puur en onversterkt spelen, maar ook hier het nodige jonge talent.

Deelnemers aan dit onderdeel zijn onder meer Le Grand Ballon, Manic Panic, Mr. & Mrs. Honey, Anthony Deksis, Awash, Dennis van Paradijs, Rosenburg, Carlijn Mulder, Double Time, Rene Vriens, Fred Hoekstra, Nina Verhagen en Julie Dexx. Enkele van hen zullen ook het podium aan doen alwaar ze solo spelen, of begeleidt door de Brabantse Wal Band.

Band
Deze is speciaal voor de dag samengesteld en bestaat uit pianist Dennis van Velthoven, zangeres Sophie Mol, bassiste Sanne Verbogt en drummer Stefan Maas. Geen onbekenden voor de regio, want deze jonge artiesten hebben zeker hun sporen verdiend.  Zo wonnen Sophie Mol en Dennis van Velthoven jaren terug The Voice en zit Sanne in zo’n tien bands, maar vond ze ook tijd een nieuwe methode voor muziekles te bedenken. Muzikanten in hart en nieren dus!

Met het programma hoopt West-Point een verfrissende line-up neer te zetten, die het publiek kennis leert maken met al het muzikale moois dat de regio rijk is. De Brabantse Wal is tenslotte niet alleen een mooi gebied dat bekend is om zijn drie of vier A’s, maar heeft ook op het gebied van muziek veel in huis. De Brabantse Wal Dag vindt 18 mei plaats. Het West-Point cultuur paviljoen staat voor Orangerie Mattemburgh, de singer- songwriters en akoestische acts trekken rond. Meer info en het volledige programma en achtergrond interviews met veel van de artiesten: www.west-point.nl