Na vijf succesvolle middagen, in twee series, vindt op 18 mei de laatste singer- songwriter middag plaats die West-Point voor de zomer in Café de Tuymelaer organiseert. Tijdens deze gelegenheid staat de band Awash in akoestische setting op het podium en vertoont Marlieke van Schaik haar zangkunsten begeleidt door haar broer. Ook deze zesde editie is geheel gratis te bezoeken in het café aan de Grote Markt te Bergen op Zoom.

Net als alle andere edities staat regionaal talent centraal. Niet voor niets werken alle artiesten gratis en voor niets mee aan het initiatief. Hierdoor kunnen de kosten laag gehouden worden en kan de bezoeker laagdrempelig en gratis kennis maken met de liedjesschrijvers uit West-Brabant. Voor de artiesten is het dan weer een uitgelezen kans zich te profileren. West-Point biedt ze een interview, fotoshoot en recensie en doet er alles aan de namen die er geprogrammeerd staan te promoten.

Awash
Niet dat daar veel voor nodig is, want de twee artiesten die deze middag optreden hebben de sporen ruimschoots verdient. Zo beschrijft het muziekblad Fret de band Awash als: “Racoon zou er jaloers op zijn.”  Ook andere media koppen enthousiast in over de groep die fijne luisterpop en rock maakt. Typerend is dat ieder nummer een eigen verhaal brengt en dat de tracks als een huis staan door de muziek van de band en typische stem van de zanger.

Marlieke van Schaik
Zangeres Marlieke van Schaik doet daar niet voor onder. Al van kinds af aan is ze met muziek bezig en met haar eerste eigen liedje Saying Goodbye schopte ze het bijvoorbeeld tot de finale van het 538 Demo Duel. In haar muziek laat ze zich veel inspireren door ‘het leven’  en haar filosofie is daar het maximale uit te halen.

Gezien de vele optredens op haar naam, heeft ze dat de afgelopen jaren duidelijk gedaan, maar er staat een nieuwe uitdaging op het spel. Haar muziek, die vooral uit popliedjes bestaat, wordt steeds meer door de country en Americana beïnvloedt en in deze richting wil ze ook in Amerika haar succes gaan beproeven. Gelukkig binnenkort nog dichtbij te zien in Bergen op Zoom!

Enthousiasme
De singer- songwriter middagen zijn tot stand gekomen in samenwerking met Stichting ’t Lokaal Verhaal, POB Breda dat meedenkt over de artiesten én de singer-songwriter contest van Gebouw-T.  Café de Tuymelaer treedt sinds de eerste editie als gastvrije locatie op voor de muzikanten en West-Point verzorgt de programmering en publiciteit. Hoewel er nu een zomerstop aankomt, zijn er genoeg muzikale plannen voor daarna. Aan het enthousiasme van al het talent dat staat te trappelen, zal het niet liggen, er is genoeg animo om nog lange tijd door te gaan.

De singer- songwriter middag vangt op 18 mei om 15.30 aan bij Café de Tuymelaer. De band Awash trapt deze gratis middag af én geeft ook nog een optreden op de Brabantse Wal Dag ter preview. Marlieke van Schaik volgt daarna. Bezoekers worden aangeraden er snel bij te zijn vanwege de intieme setting. Meer info en achtergrond interviews op www.west-point.nl.