dermaTeam nu grootste aanbieder van dermatologische zorg in Nederland

De dermatologen van dermaTeam BV (met vestigingen in Zeeland en West-Brabant) zijn op 1 januari 2015 gefuseerd met de dermatologen van MohsA klinieken (met vestigingen in Oost-Brabant en Noord-Limburg). De fusiepartners gaan verder onder de naam dermaTeam BV. De organisatie is de grootste aanbieder van dermatologische zorg in Nederland. dermaTeam brengt dermatologische zorg aan van hoog en breed niveau dichtbij de mensen.

De nieuwe organisatie telt 14 dermatologen, werkzaam op 12 locaties. De zorg wordt in Zeeland, Oost-Brabant en Limburg aangeboden in zelfstandige klinieken van dermaTeam. In West-Brabant zijn dermatologen van dermaTeam werkzaam in de vestigingen van het Bravis ziekenhuis. Eén van de doelen is de organisatie van dermatologische zorg verder te moderniseren.

Meer subspecialisaties
Door de schaalvergroting zijn binnen dermaTeam verdergaande subspecialisaties mogelijk. Voor diverse deelgebieden is nu specifieke expertise in huis, zoals voor Mohs operaties bij huidkanker, haarproblematiek, kinderdermatologie, speciale eczeemspreekuren, proctologie en vulvaproblematiek,  allergologie, chronische wonden en auto-immuundermatologie. dermaTeam kan deze zorg op academisch niveau aanbieden, waardoor minder vaak verwijzing nodig is naar een academisch centrum. 
Naast algemene dermatologische zorg biedt dermaTeam zogenaamde niet vergoede zorg aan, zoals spataderbehandelingen, laserbehandelingen  en cosmetische ingrepen. Op alle locaties wordt nauw samengewerkt met huidtherapeuten. 

Onderwijs en research
De dermatologen bieden hun kennis en kunde ook aan buiten de zorg. Voor het geven van onderwijs is de dermaTeam Academy opgericht. De academie verzorgt nascholing en cursussen aan collega dermatologen (in opleiding), huisartsen (in opleiding) en ondersteunend personeel. Voor toegepast klinisch wetenschappelijk onderzoek is de afdeling dermaTeam Research opgezet.
dermaTeam richt zich daarnaast op goede voorlichting aan de patiënt, onder meer via de website www.huidconsult.nl. Via deze website kunnen mensen bijvoorbeeld kosteloos vragen stellen aan de dermatologen. Dat kan ook door middel van de gratis te downloaden app voor mobiel of tablet van dermaTeam. Kijk voor meer  informatie op www.dermateam.nl of download de app dermateam.