Wat begon als een heel klein project, is inmiddels uitgelopen op een waar succes!

 

Anders dan anders kun je het echt wel noemen, want dit jaar baseert Driekus het ontwerp van hun B wagen creatie voor de komende vastenavendoptocht 2016 op een geheel eigen verzonnen verhaal. Na een lang maar leuteg overleg was de Sage van de Geijtereyeres geboren,… en hoe!

Het idee was er, maar toen moest het verhaal nog worden uitgedragen, want je wilt natuurlijk wel dat je creatie die op straat komt word begrepen. Vandaar dat er besloten werd om een heus boek uit te brengen, waarin dat verhaal verteld word, en dat is gelukt! Tekstschrijver Jos Huffmeijer werd bereid gevonden om het verhaal vorm te geven, Eric Huffmeijer die dit jaar voor zijn 3e jaar als ontwerper tekend bij Driekus zorgde voor de illustraties en het kaft ontwerp en als kers op de taart kon dialect genootschap de Berregse Kamer ervoor zorgen dat het ook nog eens in foutloos berregs werd vertaald.  

Kortom, sinds 11-11 is de “Sage van de Geijtereyers” in een heel kleine oplage exclusief te koop bij de Bergse Dumphal en bij alle leden van Driekus.  

Z’on project kost behoorlijk wat centen en vandaar dat we ook besloten hebben om het in boek in een kleine oplage te bestellen. We hoopten ook echt dat we voor aswoensdag van al die boekjes af zouden zijn want anders….., maar sinds ons radio interview bij Zuidwest Fm in het programma van Kees Spikker zijn ze ineens niet meer aan te slepen. Sterker nog, we zijn druk bezig om het voor elkaar te krijgen een 2e druk te realiseren. Het blijft natuurlijk wel een heel leuk kerst cadeautje voor onder de boom, maar dit succes hadden we nooit durven dromen. Leuk detail is wel, dat dit waarschijnlijk het aller eerste ontwerp van een vastenavendwagen is dat mensen al van te voren kunnen kopen, dat is nog nooit gebeurd in de lange geschiedenis van onze mooie vastenavend optocht!  

Waar het verhaal over gaat??? Tja dan zal je echt het boekje moeten aanschaffen, of lenen in Bibliotheek de Markiezaten, want ook daar zijn een aantal exemplaren aan gedoneerd zodat zo veel mogelijk mensen dit verhaal met een boodschap kunnen lezen Maar de achterkant van de kaft luid:  

‘Mak kennis mè Domenicus Verdult, ‘n vrolek, spontaan en vriendelek manneke en lees oe da t’ie same mè Wana en Gerrit zal prebere de dolende ziele te bescherreme vor ‘n afschuwelek kwaad. ’n Ver’aal vor jong en oud, vol spanning, avontuur, leut en jolijt mar veral ‘n bodschap!  

Naast ’t boek, is Driekus druk bezig het verhaal te verspreiden, dat kan onder andere gevolgd worden via de facebookpagina van Driekus of die van de Òòfd Geijtereyer Gerrit van de Zandereye die zelf een eigen facebookpagina heeft. Daarnaast komen er nog veel meer leuke dingen aan, maar die houden we liever nog even geheim!!

 

Het boekje is exclusief te koop bij de Bergse Dumphal en kost €14,95

 

 

Driekus