Popspeciaalzaak De Waterput te Bergen op Zoom pakt weer uit op zaterdag 19 november wanneer er maar liefst drie InStore optredens plaatsvinden.

 

 

Die middag komen er maar liefst drie acts van formaat in de winkel optreden. Alle optredens zijn gratis bij te wonen. We zijn gewend dat Gilly Verrest ons verrast met stikgève optredens en dat is nu niet anders.

 

Om 13.00 uur treedt al de Nederlandse rockband Indian Askin op. Hun sound omschrijven ze als nu-punk, met invloeden uit de rock, grunge en psychedelica. Op 3FM werd de band omschreven als de sound van 2015. De band brengt tijdens de instore songs van debuutalbum Sea Of Ethanol. Indian Askin bestaat uit Chino Ayala (zanger – gitarist), Ferry Kunst (Drummer), Jasja J Offermans (Bassist) en Bart van der Elst(Toetsenist). De kenner heeft deze band al gezien op festivals als Eurosonic, Noorderslag, Paaspop, Lowlands en ook waren ze al te bewonderen bij De Wereld Draait Door. Daar werden ze door Frank van der Lende benoemd als ‘Sound of 2015”. 

 

Meer info:  http://indianaskin.com/ 

 

Om 14.30 uur komt Jasper Maekelberg, frontman van Faces On TV een optreden verzorgen. Maekelberg is niet alleen topproducer (Gabriel Rios, Bazart, Warhaus) en muzikant (tevens bandlid van Amongster en Warhaus), hij schrijft en zingt ook geweldige eigen songs. Hij werd door de Vlaamse kranten De Morgen en De Standaard omschreven als de revelatie van 2016, even donker als Radiohead ten tijde van In Rainbows, even pakkend Balthazar in de overdrive. In De Waterput presenteert hij de release van zijn mini-album Traveling Blind op vinyl en zijn nieuwe single Pray The Light. 

 

Tot slot treedt later die middag (vermoedelijke aanvangstijd circa 16.00 uur) zanger Maarten Devoldere van Warhaus op. Devoldere is een van de twee frontmannen van Balthazar en hij presenteerde onlangs zijn machtige debuutalbum We Fucked A Flame Into Being. Daarop wordt hij vergeleken met een jonge versie van Leonard Cohen en Serge Gainsbourg in een verslavend modern decor. Warhaus treedt ’s middags intiem tussen de platenbakken op in De Waterput, ’s avonds is de band in vol ornaat, samen met Admiral Freebee en The Sore Losers, een van de hoofdacts op het festival Made In Belgium in Gebouw-T.