Op zaterdag 25 en zondag 26 maart vindt in de voormalige militaire gebouwen rond het Wilhelminaveld voor de tweede maal het evenement ‘OPEN 2017’ plaats.

 

De deuren van Blokstallen 3 van het Facilitair Bedrijf, Gebouw-T en het CKB staan twee middagen wagenwijd open voor het publiek. Zij houden open huis waarbij van 11 tot 17.00 uur vele optredens, workshops, demonstraties en activiteiten voor jong en oud worden georganiseerd. Eén grote ‘meet en greet’ met cultuur anno 2017.

Eén grote ‘meet en greet’ met cultuur anno 2017 De eerste editie vorig jaar was een groot succes waarbij enkele duizenden bezoekers een kijkje kwamen nemen. Tientallen verenigingen en organisaties presenteerden zich op de beursvloer, door korte optredens, lessen of workshops. Voor de jeugd waren er buiten spelactiviteiten geregeld met o.a. springkussens. Ook dit jaar is dat het geval met medewerking van het JOC.

Militairen en cavalerie OPEN 2017 wordt nog grootser opgezet doordat het CKB en Gebouw-T aanhaken. Als rode draad is gekozen voor het thema ; ‘’militair erfgoed in een nieuw jasje’’. Immers de complexen rond het Wilheminaveld hebben een historie van enkel honderden jaren. Ze zijn gespaard gebleven voor de sloop. Samen vormen ze een uniek overblijfsel uit de geschiedenis van de stad. Ze stammen uit de tijd dat Bergen op Zoom nog een garnizoensstad was. Met name rond het Wilheminaveld huisde de cavalerie. Paarden waren belangrijk als trekkracht voor kanonnen en wapentuig. Er zit daarom ook een beleving met paarden in het programma. Belangstellenden kunnen onder meer een rijtoer per paardentram maken langs de militaire complexen inclusief het Groot en Klein Arsenaal en worden daarbij door stadsgidsen van Stichting Bezichtiging Monumenten rondgeleid in en langs de gebouwen. Met re-enactment wordt de militaire geschiedenis tot leven gebracht. Sterk studentenwerk OPEN 2017 wordt georganiseerd door studenten van Zinc. events&leisure van het Zoomvliet College en ondersteund door de Zoomvliet Studio en de Hotelschool en de opleiding secretarieel . Voor meer informatie kan men contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Verenigingen en clubs die zich willen presenteren kunnen zich ook daar per mail melden. APPLAUS 2017 Bezoekers aan het event krijgen het gratis glossy cultuurmagazine APPLAUS 2017 als presentje. Voor meer informatie hopen wij u te mogen ontmoeten tijdens onze persconferentie op donderdag 2 februari a.s. om 10.00 uur in Blokstallen 3.

 

Vorig jaar was er veel te zien en te beleven, kijk maar: