Honderden kinderen waren met hun ouders op de been om nog een klein groots laatste feestje met Sinterklaas en Hoofd Piet Pedro te vieren.

Paarden Piet was als eerste bij het Markiezenhof om te kijken of er al veel kinderen waren en bracht alvast het zwarte paard voor de Hoofd Piet. Niet veel later liet ook Zoek Piet zich zien uit de ramen van het kasteel en vond het leuk dat de kinderen al met zovele aanwezig waren. Maar o die Prof Piet toch, die wilde met waspoeder het zwarte paard wit maken voor Sinterklaas omdat hij dacht dat er een verkeerde kleur mee genomen was uit de stallen van de Sint om de lampionnentocht te lopen. Gelukkig kon Zoek Piet hem er van weerhouden om rare dingen te doen, en de wind stond ook gunstig dat alle waspoeder verder in de Steenbergsestraat waaide. Je had er toch aan moeten denken dat Hoofd Piet met zijn laatste ronde ook een wit paard gehad had.

Toen Sinterklaas uit de poort van het kasteel kwam rijden op Americo kon dan eindelijk de tocht beginnen zo slingerend door de stad. Om aan het einde samen te komen bij de kiosk op het Thaliaplein.

Alle kinderen vinden het wel jammer dat Hoofd Piet Pedro na 10 jaar in Spanje blijft en volgend jaar niet meer mee naar Bergen op Zoom komt als de boot vertrekt. Hij wordt daar de nieuwe directeur op de Pietenschool.

Nadat alle leuke liedjes gezongen te hebben met Zoek Piet en Roos had Sinterklaas nog een hele grote verrassing voor alle kinderen, dat ze allebei hun schoentjes mochten zetten die avond. Dan konden de Pieten er heel veel lekkers in doen. Na het laatste lied van “Dag Sinterklaasje” ging de Sint terug naar zijn kasteel om nog even te rusten voor hij met zijn Pieten weer het dak op moet gaan.

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers