Na het succes van de eerste workshop ‘Sint zonder beperkingen’ organiseert Monique Franken op zondag 19 januari een nieuwe gratis bijeenkomst.

Deze keer is het thema ‘Als muziek in de oren klinkt…’ De ochtend staat in het teken van de kracht én voordelen van (samen) muziek maken voor en met kinderen met een beperking en autismespectrumstoornis. Één van de belangrijkste tips kan alvast verklapt worden; ook als muziek niet op een ‘normale’ manier gemaakt kan worden, zijn de mogelijkheden eindeloos!

In haar dagelijkse werkzaamheden ziet Monique dat vaak terug. Kinderen die zich moeilijk kunnen uiten door bijvoorbeeld autisme bloeien op of een cliënt met een ernstige meervoudige beperking breidt haar woordenschat uit door vol enthousiasme mee te zingen. Het zijn slechts enkele praktijkvoorbeelden van welke rol muziek kan betekenen.

Wetenschappelijk

De voordelen van muziek, vaak omschreven als muziektherapie als het als ‘middel’ wordt ingezet, zijn niet meer te negeren. De afgelopen jaren is er veel over gezegd en ook wetenschappelijk is de kracht van het fenomeen aangetoond. Muziek ontspant en samen zingen zorgt voor verbinding. Bovendien kan muziek pijn verlichten en kinderen met een ontwikkelingsachterstand op ‘weg’ helpen zich sneller te ontwikkelen.

Gratis

Geen wonder dat Monique deze methodiek zo graag inzet. Om ouders, maar ook andere gezinsleden, van een kind met een zorgintensieve ondersteuningsvraag dit te laten ervaren, wordt er een gratis programma tussen 11.00 en 12.00 voor ouder en kind georganiseerd. Deze vindt plaats op de Kremerstraat 14 in de locatie van Kaldi Bergen op Zoom waar er een rolstoelvriendelijke ingang is én de koffie en thee natuurlijk klaar staan.

Gezin

Tijdens de workshop leer je, ook als je geen instrument speelt of niet kunt zingen, ritme en muziek spelenderwijs in te zetten en hoe je gebruik kunt maken van diverse aspecten om zodoende muziek een plaats te kunnen geven in het leven van je kind. Om de workshop laagdrempelig én zo prikkelvrij mogelijk te houden, is aanmelden verplicht. Geef daarbij ook aan hoeveel gezinsleden er mee komen! Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of speeleven.nl/muziekworkshop.  

 

Aanmelden

Klinkt dit als muziek in de oren? Kom dan naar de gratis workshop muziek voor ouder en kind. Deze zal worden gehouden op zondag 19 januari van 11.00 tot 12.00. De locatie aan de Kremerstraat 14 te Bergen op Zoom is vanaf 10.30 open. Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of speeleven.nl/muziekworkshop . Graag tot dan!