Voor de schooljeud van ’t Krabbegat worden deze week 2 bijzondere evenementen georganiseerd:

1. Voorleesféést – Ben jij ooit naar een neuzenfeest geweest?

Één uur durende voorstelling met dans en zang in de Verhalenkamer van de Bibliotheek. De kinderen van groep 1 t/m 3 worden door 3 adjudanten op weg genomen naar een neuzenfeest, waarbij het boek van Guido van Genechten als leidraad wordt gebruikt. De voorstelling is een samenwerking met CKB, bibliotheek West-Brabant, Dialectgenootschap De Berregse Kamer en werkgroep Kindervastenavend.nl . Deze gehele week aaneensluitend voorstellingen waar ca. 1.000 leerlingen aan deelnemen.

2. Interactieve Beleving “Masker” 2 x 45 minuten durende beleving rondom het thema Masker.

De kinderen van groep 6 worden ontvangen in Den Enghel in Venetiaanse sferen en starten via een Bal Masque op een wereldreis langs diverse Maskers, waarbij de verschillende rollen van het masker worden toegelicht. Uiteindelijk eindigen zij in de Bergse Vastenavend en leren waarom het Masker zo’n bijzondere rol heeft binnen ons feest. Het programma is opgebouwd uit zang, dans, Zweeds renloopspel en eindigt met het Vastenavendnummer: “Ei lekkere dweil oe ist?”.

Hierna begint het 2e deel van de Beleving: de kinderen gaan een eigen neus maken onder leiding van kunstenaar Iwaz. De neus is typisch Bergs en eigenlijk ook een Masker.

Het scholenproject Masker is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt initiatieven die meedoen aan cultuur stimuleren.