In deze barre tijden van het Corona spook hebben veel ondernemingen het moeilijk.

Een aantal van hen zijn gesloten, een aantal proberen op een alternatieve manier alsnog hun klanten te bedienen. Het moeten wel harde tijden zijn voor een ondernemer.  Daarom willen wij van BoZinBeeld.nl / WestBrabantinBeeld.nl een keer extra aandacht aan al deze kanjers besteden, door hen een keer speciaal in het zonnetje zetten voor al onze lezers. 

 

• Wie ben je en wat doe je; stel jezelf eens voor.

Ik ben Peter Dogge en ben actief als sleutelmaker en autosleutelspecialist sinds 2008.

 

• Wat is het leuke aan wat je doet?

Iedere dag is weer een verassing. De variatie in sleutels is bijna grenzeloos en zeker op het gebied van autosleutels zijn wij een stuk voordeliger als de dealer. Iemand met een blij gezicht en een tevreden gevoel weer de deur uit zien gaan, geeft ook mij een goed gevoel

 

• Kun je vertellen waarom ’t publiek juist bij jullie moet zijn?

Een vrij grote, uitnodigende winkel met een ruim assortiment. En moet je even wachten op je (auto)sleutel dan, dan kun je plaatsnemen in onze zithoek en geniet je in onze winkel even van een bakje koffie of thee.

 

• Hoe treft het Corona virus je?

De regering heeft, terecht, een “blijf thuis” beleid ingevoerd. Met als gevolg dat de winkelstraten nagenoeg leeg zijn. Mijn winkel is gewoon, in tegenstelling tot anderen, open. Wel heb ik uit efficiëntie overweging beperkte openingstijden. Door de maatregelen van het kabinet heb ik ongeveer 75% omzetverlies.

 

• Wat kan je of wat doe je tegen deze hele situatie?

Wat kun je doen?? Ik denk weinig tot niets. De mensen die nog in de winkel komen zo goed mogelijk als maar kan van dienst zijn. Wel al contact proberen op te nemen met de verhuurder om een regeling te treffen en proberen om voor de regelingen die er zijn vanuit de staat en gemeente zijn in aanmerking te komen.

 

• Wat kan het publiek voor jullie doen?

Ons niet vergeten.

 

• Wat ga je doen als we van de Corona beperkingen af zijn?

Ik hoop een feestje bouwen met alle vrienden en kennissen. Voor zover ik nu weet verkeren allen nog in goede gezondheid. Dat moet gevierd worden. Zodat we eindelijk, onder het genot van een pilske, weer eens een hoop onzin kenne uitkramen.  

 

• Heb je nog een boodschap voor je publiek, wat wil je hen vertellen?

Hoe vervelend ook, houd je aan de gestelde maatregelen. In de hoop dat een feestje bouwen maar snel werkelijkheid mag zijn. Blijf gezond en let op elkaar.

 

De Bergse Sleutelmaker

Burgemeester van Hasseltstraat 52, 4611BH Bergen op Zoom

0164-233532 / 06-54692632

Peter Dogge