Kom kijken in gebouw D: ga op zoek naar jouw droomwoning op de Cort Heyligerskazerne.

 

Samen een woning realiseren op het terrein van de voormalige Cort Heyligerskazerne? Dat is het doel van Collectief de Compagnie, een stichting zonder winstoogmerk met als doel kazernegebouw D tot woongebouw te ontwikkelen. De stichting is op zoek naar enthousiaste en actieve kopers die er hun droomwoning willen realiseren. Het gebouw is voor geïnteresseerden op afspraak te bezichtigen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Het project

De opzet van het project is simpel. Als deelnemer ga je, samen met de andere kopers, aan de slag met het omvormen van het kazernegebouw tot een mooie, gezamenlijke woonplek. Deze werkwijze heet Collectief Particulier Opdrachtgeverschap oftewel CPO. Doordat je het proces gezamenlijk doorloopt, leer je je toekomstige medebewoners al goed kennen voordat je in het gebouw gaat wonen. Een aantal ruimten wordt ingeruimd om collectief te gaan gebruiken. Zo komt er met zekerheid een multifunctionele huiskamer waar je elkaar gemakkelijk kunt ontmoeten en een logeerstudio. Wat precies de invulling van de gezamenlijke ruimten is en hoe ze er uit gaan zien, wordt door de groep bepaald. Over je eigen woonruimte beslis je natuurlijk zelf; daarbij is er optimaal zeggenschap over de inrichting van de woning binnen een budget dat past. Op deze manier ligt jouw droomhuis meer binnen handbereik dan je denkt!

Ruimte

De ontwikkeling van het kazernegebouw vindt plaats in een mooie, groene, historische omgeving dichtbij de stad. Al aanwezig zijn medisch centrum De Poort en het Adriano Huis. Het voormalige slaapcomplex van de militaire kazerne heeft een oppervlakte van ruim 2000 m2 verdeeld over drie bouwlagen waarvan de bovenste onder een prachtige kap gelegen is. In het gebouw is ruimte voor twaalf of dertien appartementen van 75 tot 160 vierkante meter. Op dit moment is de groep bezig met het Voorlopig Ontwerp waarin de inrichting van gebouw en individueel appartement bepaald worden. Als je nu instapt, is er nog keus.

Professionele ondersteuning

Bouwen met CPO betekent dat je jouw droomwoning kunt realiseren tegen kostprijs terwijl je veel van de ingewikkelde beslissingen deelt met je mede-ontwikkelaars onder de professionele begeleiding van BIEB - projectbegeleiding- en Architecten Alliantie. De verwachting is dat het gebouw over ongeveer twee jaar gebruiksklaar kan zijn.

Bezichtiging

In verband met het coronavirus is bezichtiging van Gebouw D alleen mogelijk op afspraak en met inachtneming van de beschermingsafspraken die voor iedereen gelden. Wij kunnen je dan van informatie voorzien en uitleg over het project geven.

Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Contactpersoon: Jovita Dorigo

Stichting de Compagnie