Zoals in een eerder bericht aangegeven vindt er op Zondag 27 juni aanvang 13.30 uur een plechtige Maria Ommegangviering plaats in de St. Gertrudiskerk.

Deze Eucharistie wordt gevolgd door een rondgang met het Ommegangbeeld. Dit gebeurt ook in de kerk zelf. Zuidwest-TV zendt dit alles rechtstreeks uit via hun Ziggo kanaal 40 en KPN kanaal 1420. Deze regionale omroep zendt direct aansluitend een film uit met fragmenten die in een traditionele Ommegang op straat te zien zouden zijn. Voor deze gelegenheid zijn bedoelde fragmenten eerder deze maand op diverse plaatsen in onze stad opgenomen.

Over de mogelijkheid van bijwonen van de viering in de St.Gertrudiskerk, beloofden wij u nader te informeren. Dat doe we bij deze. De pas gewijzigde regeling met betrekking tot het toelaten van kerkgangers laat nu een verruiming toe naar 112 personen. We zijn blij met deze mogelijkheid, maar houdt tevens in dat er zich waarschijnlijk meer mensen zullen aanmelden dat dat er plaatsen kunnen worden uitgegeven. De laatste dagen klinken er geluiden dat verdere verruiming van dat aantal plaats gaat vinden, maar vooralsnog moeten we van het nu toegestane aantal uit gaan.

Opgeven voor de Maria Ommegangviering

Belangstellenden kunnen zich hiervoor opgeven. Dat kan door een mail te sturen naar het adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. In die mail kan voor twee personen toegang worden gevraagd. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld en helaas geldt “vol is vol“. Melders krijgen uiteraard bericht terug of zij bij die speciale viering in de kerk aanwezig kunnen zijn.

Andere eucharistievieringen in dat weekend bijwonen

Wij wijzen hierbij op andere vieringen die dat weekend in de kerken in Bergen op Zoom plaatsvinden en die ook in het thema van deze Maria Ommegang staan. Bezoek aan beide kerken is ook aan beperkingen gebonden, maar bieden voor belangstellenden die niet kunnen worden toegelaten een alternatief.

Alle informatie over de Ommegang van 27 juni vindt u op www.mariaommegang.nl