In het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 september aanstaande vindt de 15e editie van de Woensdrechtse Boerendag plaats aan de Reimerswaalweg te Woensdrecht. 

Op zaterdag starten de tractoren om 14:00 uur aan de Reimerswaalweg om een tocht te maken door dorpskernen in de Gemeente Woensdrecht. Op zondag gaan om 09:00 uur de kassa’s open aan de Reimerswaalweg voor de Woensdrechtse Boerendag 2021. De Woensdrechtse Boerendag staat zoals gebruikelijk in het teken van het spelenderwijs ervaren van het boerenleven met extra aandacht voor het plezier voor kinderen. 

Gegeven de stand van zaken rondom COVID-19 is een en ander uitdrukkelijk onder voorbehoud. De vergunning is aangevraagd bij de Gemeente Woensdrecht die welwillend staat tegenover het doorgaan van het evenement, maar stelt dit uiteraard afhankelijk van de situatie op dat moment.

Het bestuur van de Stichting verwacht dat als de situatie begin september gelijk is aan de huidige situatie een test of QR-code check verplicht zal worden voor deelnemers en bezoekers vanaf 13 jaar, conform de eisen van de rijksoverheid. Als de corona situatie verbetert kan waarschijnlijk het corona-protocol versimpeld worden. En als de situatie verslechtert zal de Woensdrechtse Boerendag geen doorgang vinden.

De onzekere situatie is afgelopen week besproken tussen het bestuur en de 11 coördinatoren van het evenement. Zij hebben unaniem besloten met onmiddellijke ingang al hun enthousiasme en energie te besteden aan de organisatie van het evenement, ondanks het risico dat een en ander toch niet door zal gaan.  

Nadere informatie: www.woensdrechtseboerendag.nl  en op onze facebookpagina.