Ik was amper 18 jaar en ik behaalde mijn eerste rijbewijs: een motorrijbewijs wel te verstaan.

Dat betekent dat ik dit jaar al weer 40 jaar motor rij. Misschien is het wel tekenend dat ik pas op mijn 24e mijn autorijbewijs haalde. Ik vond motorrijden veel te leuk.

Ik prijs me nog steeds dat ik ruim twee jaren geleden de beslissing nam om mijn Indian Scout te kopen bij De Jong Alphen. Nog altijd rij ik met een dikke grijns rond op deze Amerikaanse motor. Ben er nog steeds verliefd op en het kriebelt steeds weer om een ritje te maken. Wat dat betreft kruipt motorrijden echt in je bloed. Als je eenmaal door dit virus bent aangestoken, dan laat het je niet meer los. Ik heb dan ook al sinds het begin van dit jaar behoorlijk wat ritjes gereden, waarbij ik het niet kan laten om onderweg foto's te schieten. Om iets meer te weten over wat ik van die Scout vind? volg de link: https://www.bozinbeeld.nl/sonn-in-beeld/13-sonns-hoekje/6176-indian-scout-het-wordt-tijd-voor-een-review

Zo'n motorritje brengt je op de leukste en mooiste plekjes. Tijdens zo'n ritje kun je ook helemaall ontspannen, effe de dagelijkse beslommeringen je hoofd uitblazen. Ook die groet naar andere motorrijders, de gesprekken die je voert als je elkaar op een stopplaats tegen komt. Motorrijders onder elkaar is toch een apart soort. Je hebt natuurlijk allerlei typen mens, allerlei soorten motor ook. Maar toch, als je ergens eens stopt en er staan andere bikers, dan ben je zo in gesprek, bewondert elkaars motoren en er heerst altijd een relaxte leuke sfeer.

Net zo lief als ik in mijn eentje rondtuf, maak ik ook graag een ritje met mede motorrijders. Zo ga ik vaak met mijn broer Sjef op pad. Daarnaast vinden mijn neef Corné en ik elkaar steeds vaker de laatste jaren. Ja, en dan ontmoet je ineens oude vrienden, die ook motor blijken te rijden. We hebben dan ook sinjds vorig jaar een groepsapp: De Berregse Baaikers. Naast Sjef Franken, Corné Franken, Guy Smit, Glenn Jacobs, behoort ook Walther Bogaers dit jaar onder onze motorgroep. Die naam noemen we gekscherend, vooral ik dan. Maar toch, ik laat een logo maken voor een patch. Zijn we ook herkenbaar als groep.

Over mooie plekjes gesproken. Zo belandde ik en neef Corne bij een klein motorzaakje Super Cycles in Kapelle - Zeeland. Je keek je ogen uit: https://www.bozinbeeld.nl/sonn-in-beeld/13-sonns-hoekje/6200-even-op-pad-om-wat-boutjes-voor-mijn-neef

Met Walther Bogaers ging ik op standbeeldenjacht. Schrijver Albert Hagenaars had me uitgedaagd om standbeelden van schrijfers te fotograferen en ik meende me te herinneren dat ik die onder andere in Brouwershaven en Veere kon vinden. En natuurlijk is een ritje Zeeland altijd leuk. We zijn daar dan ook vaak te vinden.

Wat dat betreft is een ritje naar Brielle en Hellevloetsluis ook altijd leuk. Maar ook Kinderdijk en het hele stuk langs de Lek is een leuke tocht voor de motor. We hebben het dit jaar al gedaan. Bij voorbeeld op zaterdag 30 mei, toen we bijna met de gehele groep Berregse Baaikers op pad gingen. Helaas kon Walther niet, maar de volgende keer zijn we beslist compleet.

We verzamelden bij pompstation De Ceulenaere te Steenbergen. Vervolgens reden we binnendoor via Dinteloord naar Willemstad. Daarna volgeden dorpen als Numansdorp, Strijen,s'Gravendeel om zo via de Kiltunnelover te steken naar Dordrecht en Papendrecht. Daarna reden we via kleine weggetjes door Oud Alblas, Alblasserdam, Nieuw Lekkerland, Kinderdijk, Streefkerk, Nieuwpoort naar Ameide. Enfin, dit was ook het punt dat we de rivier De Lek verlieten en belandden in Meerkerk. Op het plein daar waren twee horecagelegenheden al volop in de slag om alles klaar te krijgen voor 2e pinksterdag. Helaas konden we niks krijgen, ook zagen we geen friettent, dus dronken we maar van de zelf meegenomen flesjes.  Via Leerdam en Arkel wilden we richting Huiswaarts, dus kozen we ter hoogte van Gorinchem de snelweg. Die waren we al snel weer beu, dus kozen we afslag made, en vervolgden onze reis via Zevenbergen naar Klundert. Daar was wel een cafetaria open en we namen een lekker koel Radlertje, natuurlijk de geheel alcoholvrije variant ;-)

Het was een prachtig ritje dat ons via Fijnaart, Dinteloord weer bij Steenbergen bracht. Daar sloeg broer Sjef als eerste af. Bij Halsteren verloren we Glen richting Tholen, Guy bij De Ram en tuften Corné en ik op ons gemak naar Bergen op Zoom. Daar namen ook wij afscheid en bracht ik mijn Indian Scout naar huis. Het was een merakels leuke dag. Veel gezien en veel genoten van de kameraadschap van een stel bikers. De liefde voor het motorrijden en de gezelligheid onder elkaar vraagt naar meer van dergelijke ritten. We praten al over een rondje Ardennen, een weekendje Valkenburg of een leuke (meerdaagse?) tocht naar het Ahrdal in Duitsland. Ja, er zit nog genoeg in het vat.

Even meegenieten van wat foto's van onze tochtjes?