Op zaterdag 15 november organiseert muziekvereniging Euterpe een aantal masterclasses. Deze masterclasses zijn bedoeld voor blazers van alle koperen muziekinstrumenten, saxofoons en voor slagwerkers en zullen worden begeleid door het Koperkwintet van de Marinierskapel, hun vaste slagwerker en (solo)saxofonist René Hendrickx. Dit evenement is georganiseerd om het 50-jarig jubileum van muziekvereniging Euterpe met haar leden en collega muzikanten te vieren!

Gedurende de hele dag worden er lessen gegeven door de professionals, die u kunnen leren over het instrument dat u bespeeld. De dag bestaat uit drie blokken en tussendoor is er pauze. Tijdens de pauzes is er ook genoeg tijd ingelast om te socializen. ‘s Avonds is het concert, met optredens van het koperkwintet van de Marinierskapel inclusief slagwerker, de deelnemers van de masterclasses en muziekvereniging Euterpe, aangevuld met combo en solist René Hendrickx. Het beloofd een gezellige en leerzame dag te worden, met een mooi afsluitend concert.

Koperkwintet

De volledige naam van het Koperkwintet is het ‘Michiel Adriaenszoon de Ruyter Kwintet’ (MAR V); een naam met gevoel voor traditie. Sinds het ‘De Ruyter jaar’ (2007) draagt het kwintet met glans deze naam. MAR V - waarbij de ‘V’ staat voor kwintet - speelt in de bezetting: 2 trompetten, hoorn, trombone en bastuba. Ook wordt opgetreden als MAR V +. hierbij wordt het kwintet aangevuld met pauken en percussie.  

Naast het gehele originele repertoire voor koperkwintet wordt muziek uit alle tijdvakken gespeeld, waaronder bewerkingen van ouvertures en opera’s van Monteverdi, Mozart, Rossini en Bizet. Dit alles aangevuld met selecties uit film-, musical-, swing- en popmuziek en speciaal voor dit ensemble gecomponeerde muziek.  

Het kwintet wordt regelmatig gevraagd om bij belangwekkende gebeurtenissen, soms in aanwezigheid van leden van het Koninklijk Huis, de muzikale aankleding te verzorgen. Onder meer in de Ridderzaal in Den Haag, maar ook tijdens kerkdiensten, herdenkingen of feestelijke openingen in binnen- en buitenland is MAR V een gewaardeerd ensemble. Naast deze optredens met een formeel karakter worden openbare concerten of schoolconcerten gegeven, vaak in samenwerking met koren en muziekverenigingen. De huidige leden van het Michiel Adriaenszoon de Ruyter Kwintet zijn: 

trompet/cornet/bugel:          Monique de Rooij & Jeroen Schippers

hoorn:                               Arjan van de Merwe

trombone:                          Dirk Posthuma de Boer

bastuba:                            Hans de Wilde

pauken/percussie:               Niels Jenster

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het stafbureau van de Marinierskapel of per e-mail via sergeant Monique de Rooij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De masterclasses worden gegeven voor alle koperen blaasinstrumenten, saxofoon en slagwerk en zijn voor alle niveaus en leeftijden, dus schroom niet om u aan te melden. Wellicht is dit een leuk muzikaal teambuilding uitje voor uw leerlingen?! De kosten zullen €10,- bedragen en als u mee wilt eten kost het een tientje extra (€20,- incl. lunch + diner). U kunt zich aanmelden op de volgende site: www.euterpe.nl/masterclass of via bijgevoegd aanmeldingsformulier.

 

Voor vragen of opmerkingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.